Recorregut. S’Àvia Corema va saludar petits i grans, que la tornaren a acollir amb gran simpatia i passejaren tots junts fins a la plaça del Carme on li llevaren el primer peu - Javier

TW
0

Indubtablement el passeig de s'Àvia Corema durant els set dissabtes de la quaresma pels carrers de Maó s'ha convertit en una tradició per als fillets i filletes que acudeixen fidels a la cita.

Lluny de la vella arrugada amb cara de pomes agres que porta el setrill d'oli, les graelles i un bacallà, la geganta maonesa del temps de quaresma es vesteix de festivitat i amb poc temps, des de l'hivern del 2005, ha capturat l'atenció, simpatia i estimació de petits i grans que li van darrera en els seus passejos per la ciutat.

Cada setmana un recorregut diferent que s'inicia a la plaça Constitució i que al final, sempre ballant ballant, se li lleva un peu, o una sabata, com a compte enrere per arribar al Diumenge de Pasqua. Pocs pensen ja amb la penitència, però tot i així la ciutadania segueix amb entusiasme aquesta proposta d'oci lligada a una tradició popular sempre mantinguda.

Ahir s'Àvia Corema va acabar el seu camí amb un peu de menys a la plaça del Carme. Durant les pròximes setmanes el recorregut serà diferent, dissabte dia 27 el passeig arribarà fins a la plaça Bastió; el 6 de març fins a la plaça Colón; el 13 de març la rebrà la plaça Reial; el 20 de març anirà al parc des Freginal; el 27 de març fins a la plaça del Príncep i finalment el 31 de març a la plaça Conquesta on es farà a més una festa de comiat fins l'any que ve.