TW
0

Superposant els 5 tetraminós
A la següent figura tens el nom de cada peça, a més les hem col·locat seguint el següent ordre: E, C, D, A i B.




A seguir rodant!
A la figura pots veure el recorregut d'uns 104'72 cm que fa el punt P.



Un altre quadrat antimàgic


L'infiltrat
Les figures A, C i D són iguals per rotació (és a dir, girant qualsevol de les tres figures podem arribar a convertir-la en una altra de les dues que hi queden). La figura B és diferent, cap gir la podrà convertir en alguna de les altres tres.



Comptant quadrats
N'hi ha 11.



Col·locant escuradents
Necessitam 3 escuradents pel primer triangle i 2 més per cadascun dels 99 triangles restants. Per tant, emprarem 3+2·99=201 escuradents.

N'Alba no està gaire contenta
Si anomenam n a les vegades que romp la foto en 4 trossos obtenim que li queden 1+3n trossos. Si intentes resoldre l'equació 1+3n=20 veuràs que no té solució per n natural però l'equació 1+3n=301 sí que en té. Així, en cap moment li hauran pogut quedar 20 trossos però sí 301 (rompent 100 vegades alguns dels trossos, tot i que hauria d'estar molt, molt molesta!). L'única manera que li puguin quedar 20 trossos i també 301 és que cada vegada rompi cada tros en 2 parts.



La balança de plats
Els quatre pesos són de 1, 3, 9 i 27 g respectivament. Si tens la paciència suficient pots comprovar que així podràs pesar qualsevol quantitat entre 1 i 40g (ambdós inclosos).


@Recorda que pots enviar les teves solucions a l'adreça:
solucionsxoc@gmail.com