TW
0

El club de la hipotenusa
Autor: Claudi Alsina
Editorial: Ariel
ISBN: 978-84-344-5385-2
Pàgines: 229
Edat: A partir de 14 anys
En Claudi Alsina i n'Ian Stewart són un parell de valors fixes en les ressenyes de llibres matemàtics tant pel contingut dels seus llibres com per la forma de comunicar-lo. Aquest nou llibre d'en Claudi no és una excepció, conté una innumerable col·lecció d'anècdotes i històries relacionades amb les matemàtiques. Com bé diu la contraportada, és un divertit passeig per la història de les matemàtiques a través de les anècdotes més sorprenents.


La sonrisa de Pitágoras. Matemáticas para diletantes
Autor: Lamberto García del Cid
Editorial: Debate
ISBN: 978-84-8306-675-1
Pàgines: 300
Edat: A partir de 15 anys.
Segurament aquest llibre no explicarà res de nou a matemàtics i simpatitzants de les matemàtiques en general, però, en canvi, als joves lectors els farà un molt bon repàs d'alguns dels conceptes matemàtics més importants. Hi podrem trobar, entre d'altres, els següents temes: Sistemes de numeració, el nombre d'or, les torres de Hanoi, els nombres primers, els nombres perfectes, abundants, deficients, el nombre pi, el nombre e, la conjectura de Goldbach, lògica, estadística, matemàtica quotidiana, històries de matemàtics i matemàtiques... Ja veis que 300 pàgines donen per molt!
Per cert, diletant és aquella persona que conrea un art o una branca del coneixement sense una preparació seriosa, no metòdicament, no per professió.

La medición del mundo
Autor: Daniel Kehlmann
Editorial: Maeva
ISBN: 84-96231-97-6
Pàgines: 220
Edat: A partir de 15 anys
En aquesta novel·la se'ns explica com, a finals del segle XVIII, dos joves alemanys es van proposar medir el món: Alexander von Humboldt i Carl Friedrich Gauss. Ja de grans, cap a 1828, es tornen a trobar i repassen els seus millors anys de joventut.


El libro de las cifras.
El secreto de los números
Autor: Peter J. Bentley
Editorial: Paidós
ISBN: 978-84-493-2138-2
Pàgines: 272
Edat: A partir de 14 anys
Com gairebé tots els llibres, aquest està estructurat en capítols però l'autor no empra els primers nombres naturals per a numerar-los sinó que empra: -1, 0, 0'000000001, 1, arrel de 2, phi, 2, e, 3, pi, 10, 12a, c, infinit, i. Emprant aquests nombres com a fil conductor la publicació repassa la història dels nombres i les matemàtiques de forma senzilla i amb moltes imatges. És un llibre molt ben editat i les imatges estan molt ben escollides. L'únic problema que té és que, degut a la qualitat de les imatges, el llibre és una mica car. Si el veus, com a mínim, dóna-li una ullada!