TW
0

Aquesta setmana volem presentar-vos una selecció de quatre pel·lícules per fer una mirada crítica al món que ens envolta

En el mundo a cada rato
gènere: Documental
direcció: Patricia Ferreira, Pere Joan Ventura, Chus Gutiérrez, Javier Corchera i Javier Fesser
any: 2004
durada: 116 minuts
qualificació: Tots els públics
Recull de cinc documentals sobre les prioritats de la infància: l'educació de les filletes, el desenvolupament integrat a la primera infantesa, la immunització, la lluita contra la sida i la protecció contra la violència, l'explotació i la discriminació.


Promises
gènere: Documental
direcció: Justine Shapiro, B.Z Goldberg i Carlos Bolado
any: 2002
durada: 106 minuts
qualificació: Tots els públics
Documental sobre el conflicte de l'Orient mitjà a partir de la mirada de 7 nois/es de Jerusalem d'entre 9 i 13 anys que viuen a vint minuts de distància entre si, però que viuen en mons radicalment diferents. És la història de fillets i filletes palestins i israelians, veïns i enemics, que es van atrevir a conèixer-se.


Agua
gènere: Drama
direcció: Deepa Mehta
any: 2005
durada: 112 minuts
Índia 1938. Una família hindú casa la seva filla de vuit anys amb un moribund que mor la mateixa nit de la boda. La filleta ha de preparar-se pel destí que li espera: l'ingrés en una ashram per a viudes la resta de la seva vida.


La toma
gènere: Documental
direcció: Avi Lewis
any: 2006
durada: 83 minuts
Situada a Argentina, La Toma mostra la història d'un grup d'obrers i les seves famílies que tracten de fer front a la profunda crisi que viu el país, a causa de les polítiques neoliberals aplicades durant els darrers anys. La pel·lícula, a partir del cas de l'empresa Forja San Martín, mostra el fenomen de les empreses recuperades a Argentina i la situació política d'un país que el 2003 va estar a punt d'elegir com a president al mateix home que va privatitzar l'Estat durant els 90: Carlos Ménem.