TW
0

Els blogs constitueixen un dels fenòmens més espectaculars d'internet d'aquests darrers anys. L'escola hauria de saber extreure el seu gran potencial educatiu i pedagògic

Àngels Pons
directora del C.P. Castell de Santa Àgueda
Ferreries
Si cerquéssim a un diccionari la paraula blog (amb g) segurament no ho trobaríem, trobaríem la paraula bloc i ens diria és una massa gran de matèria sòlida o una llibreta de la qual es poden arrebassar els fulls fàcilment...
Per saber realment què és un "blog" hauríem de recórrer al gran món de la Internet que ens diria que és una pàgina web actualitzada regularment i que recopila cronològicament diferents escrits amb diferents temàtiques. També veuríem que aquesta paraula surt de la paraula "web" i "log" que en anglès vol dir diari.
Per tant podem entendre que un blog és un diari a internet però simplificat de tal manera que qualsevol usuari amb molts pocs coneixements informàtics en pot crear i administar un.
Els 'blogs' constitueixen un dels fenòmens més espectaculars d'internet d'aquests darrers anys. D'expansió rapidíssima, ja n'hi ha milers que funcionen a tot el món i l'escola hauria de saber extreure el seu gran potencial educatiu i pedagògic. De fet, hi ha comunitats com Catalunya o Asturies on els diferents departaments d'Educació han creat serveis com XtecBlocs o Educastur Blog on s'ofereix i facilita als professionals de l'educació la creació de blogs educatius en un entorn àgil i segur.
Per tal de reflexionar i investigar aquestes possibilitats didàctiques els mestres del C.P. Castell de Santa Àgueda de Ferreries estem fent un curs sobre els Blogs com a recurs didàctic perquè pensam que la integració de les tecnologies de la informació i comunicació a l'aula requereix d'una seriosa reflexió i sobretot que hi hagi una coherència amb els objectius que es volen treballar a dins les aules.
Volem que els nostres alumnes vagin descobrint la quantitat de possibilitats que ens ofereix aquest món, però tenim molt clar que no podem pensar que qualsevol objectiu s'aprèn millor amb l'ús de les Tic (Tecnologies de la Informació i Comunicació), la seva utilització no és garantia d'aprenentatge significatiu i es poden utilitzar perfectament en metodologies purament transmissives. El seu valor, pensam, depèn de com s'utilitzin.
A partir d'aquest treball amb els blogs, als que cadascun dels mestres ha donat una finalitat diferent; com a diari de classe, com a taller de contes, per exposar el treball i activitats realitzades... el grup de mestres que s'encarreguen de la organització i dinamització de les Tic ha creat una nova pàgina web de la nostra escola.
Avui us la volem presentar:
http://www.menorcaweb.net/cpcastelldesantaagueda/
Vol ser una pàgina web que fuig de la mera exposició de fotografies i documentació, que vol ser feta pels fillets i per als fillets, dinàmica, atractiva i actual. Per als mestres i per a les famílies...i per a tothom que es vulgui atracar i conèixer com som els que habitam aquesta escola.
Des d'aquí volem donar l'enhorabona a l'escola i a l'equip que ha realitzat la pàgina; na Maria, na Xisca, na Tònia, en Xisco i especialment a la coordinadora del grup, na Lola.
I sobretot gràcies a internet i a la web 2.0 que ens permet fer aquestes meravelles.

Els blogs del C.P. Castell de Santa Àgueda.
Aquí tenim un recull d'imatges en les que podem
veure part dels blogs que trobem a la web del col·legi;
veiem també com els nens assumeixen aquesta nova
tècnica de manera divertida.