TW
0


D'aquí uns mesos, probablement abans de l'estiu, una nova web del Consell insular, www.culturapopularmenorca.cat, posarà a l'abast de menorquins i forasters el què i el perquè de la riquesa cultural d'una Illa que ha forjat durant segles un bagatge del que gaudeix ben viu en l'actualitat.

Amb el propòsit de condensar la informació, conservar-la i difondre-la, un equip d'experts des de fa uns quants d'anys treballen donant contingut al portal que obrirà les seves portes més enllà de la delimitació geogràfica de Menorca. La bibliografia es presenta com un dels punts forts a partir del qual fomentar la recerca, però la nova web també naixerà amb la intenció d'estrènyer contactes entre les entitats, associacions i col·lectius que tindran aquest espai comú en el que compartir idees i donar a conèixer les seves activitats i iniciatives.

El contingut de la pàgina de cultura popular s'estructura en un índex matèric extens. D'entrada es té en consideració el treball dels folkloristes com Francesc Camps, o d'Albranca, Pere Ballester i Andreu Ferrer. Les temàtiques que es desenvolupen són les següents: literatura popular, teatre popular, música i ball, jocs tradicionals, festes populars, cuina tradicional, oficis i artesania, medicina popular, onomàstica, toponímia i patrimoni etnològic. Des del toc de fabiol a les llegendes i refranys, cançons populars o remeis casolans, el ventall és ampli i ha estat treballat fins ara per experts com Marc Moll, Antoni Camps, Gemma Capdevila, Natàlia Sans i Raquel Febrer entre molts d'altres.

Amb tot, segons explica el conseller de cultura Joan Lluís Torres, la futura intenció és la d'aglutinar distintes webs que s'han creat, o es volen crear, des del Consell per abocar-hi, per exemple, també aspectes importants com és informació dels creadors que conformen una part important de la cultura en l'actualitat.