El conseller Martí March y el director general de FP, Antoni Baos, se reunieron este viernes con los representantes de la Asociación de Industrias Auxiliares de Calzado en Menorca para tratar sobre la implantación del ciclo formativo de grado básico de arreglos y reparación de artículos textiles y de piel, impartirá en el IES Josep Maria Quadrado el curso 2023/2024.
Los fabricantes de calzado destacan la formación integral que ofrece el nuevo ciclo de FP
Se impartirá en el IES Josep Maria Quadrado a partir del próximo curso y responde a una demanda histórica del sector
También en Menorca
- Hallan el cuerpo sin vida de un hombre de 39 años en Ciutadella
- Menorca logra 10 medallas en el World Cheese Award: estos son los quesos ganadores
- La víctima del brutal cabezazo en Es Pla de Ciutadella decide denunciar a su agresor
- El joven que recibió el brutal cabezazo en Es Pla no tuvo asistencia médica
- El programa Lloguer Segur arranca con mal pie en Menorca: las condiciones ahuyentan a dueños e inquilinos
8 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Totes ses iniciatives son bones,aquesta escola va tancar portes amb 4 alumnes contats a finals dels 80 principis dels 90,es a dir amb gent que avui deu tenir casi 50 anys i que dels 4 m’agradaría saber quans es dediquen a lo que van estudiar. Els empresaris del calçat també tenen que pensar que aquest curs pot donar més que fabricar una sabata es dir : el textil. Que sembla que no però entre Nautica i tallers de costura també hi haurà empresaris que esperaran aquets alumnes amb ses portes obertes i una vegada més faltarà ma d’obre per fer feina a ses sabates.
ojala no sigui massa tard,ja que es personal que es dedica a aquest ofici ja te una edad i no hi ha hagut seguiment desde fa molts anys, sa necessitat de treballadors cualificats en aquest sector es una realitat,crec que esta be aquesta iniciativa pero se ha de fer be ja que un curs d'aquets nomes donara nocions de lo que es aquest ofici es govern sa auria de implicar amb ñes empreses i fer uns tipos de contractes especifics perque els joves puguin començar a treballar en primera linia ja que es un ofici bastant manual i aço s'apren fent feina ,necessitam gent amb sentit comu i realista perque pugui seguir envant aquest ofici tan nostro ,animo a tots!!
Ara vorem de ont surten es professors... amb es plà d'estabilització que hi ha probablement acabin donant classes un filòsof, un filòleg i un enginyer industrial (sense haver fet una sabata mai)... Sa foramció professional en quant a docència amb es nou plà d'estabilització (qualsevol docent pot agafar qualsevol especialitat, encara que no en tengui ni idea) es carregarà sa educació.
Si eso ya existía en 1986 cuando yo terminé la EGB. El caso es porqué dejaron de impartir estos ciclos formativos de FP?Por aquel entonces también había bisutería,carpintería y seguramente alguna más.
Com si haguessin descubert el foc o la roda. Fa 50 anys, ja hi havia a Ciutadella una escola per mostrar la fabricacio de sabates, molts des bons disenyadors i patronistes, aixi com talladors, ajuntadores, sabaters, embauladores, etc, es van ensenyar a aquests tallers. Pero degut als costos de ser una illa,( entre altres coses), va fer, que moltes fabiques tanquessin ses seves portes. A mes, sa manca de "temps" dels empresaris no petmetien ensenyar als joves s'ofici de ses sabates.
Y no seria millor q fesin la furmacio din la mateixa ampresa insentivade
👏👏👏
Bona iniciativa!👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻