La Demarcación de Costas ha empezado a responder ya a las alegaciones presentadas por los titulares de pequeñas casas tradicionales de primera línea de mar de la Cala Sant Esteve, en Es Castell, ante la denegación de la prórroga de estas concesiones, que expiraron en 2018. Lo ha hecho sin moverse ni un milímetro de su postura inicial. Es más, en el caso que ha conocido este diario, ordena al concesionario, Ramón Catchot, que ejecute la demolición del inmueble en un plazo de nueve meses. En tres meses tiene ya que presentar el proyecto.
Costas se mantiene firme en Sant Esteve y da 9 meses para demoler
También en Menorca
- Un restaurante de Menorca, entre los 100 mejores de España
- El cáncer de hígado puede desarrollarse por varios factores: el alcohol no es el más determinante
- La Guardia Civil, sin lanchas para vigilar Menorca, podrá usar las nuevas barcas del Govern
- Residentes que viven en urbanizaciones de Menorca todo el año: «No lo cambio por nada»
- La portavoz del PSOE pide disculpas por ir a una función escolar el día del pleno de presupuestos
11 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
CRÍTIC, TENS TOTA SA RAÓ, PER AÇÓ HAN DE CANVIAR AQUESTES LLEIS "ESTATALS", ES TINDRÍA QUE FER LO QUE EL MENORQUINS VOLEM !!!
Está molt clar que sa Llei de Costas no s’aplica igual a totes ses illes ,aquí tot “fa Nosa”,a sa resta edifican a ran d’aigu (Sa calobra, Cala Deiá, ets scars a Eivissa...........) No contam per rés i ningu ens defensa.
En aquesta casa fa pocs anys es van dedicar a posar valles opaces per tot, treien la vista de la mar als qui passaven pes carrer, sense aquesta actuació no sé si tal vegada no els hi hagués anat tant malament.
Esto tendria que es estar prescrito ,como todas las casetas de los hortales que tienen más de cincuenta años.Como siempre todos los despropósitos para Menorca , vienen de Palma.
aver costas si se atreve en Ibiza y mallorca con los "escats"
La Llei de Costes és una llei estatal. El domini públic és estatal i no ho pot gestionar ni un ajuntament, ni un consell ni la comunitat autònoma. I no només això, per a qualsevol actuació, fins i tot per posar una senyal o posar una escala de fusta, posem per cas, les administracions que ho vulguin fer, també ho ha de demanar a Costes (l'Estat) que ho pot autoritzar o no. Un cop aprovada la delimitació del domini públic, que per cert, es treu a informació pública i es poden presentar al·legacions, ja ben poca cosa es pot fer per modificar-la. El problema de les cases de primera línia, escars i altres concessions és que es tracta de simples concessions. Així, els edificis o usos, malgrat faci dècades que s'utilitzin no són propietat del qui els construeix o disfruta, sinó que són només dipositaris d'un dret temporal. De fet, si no es renova aquest dret, han de restituir la zona com estava. D'aquí l'ordre de demolició. Aquesta situació s'ha repetit per tota la costa española.
Creo que pocos entes concitan tanta animadversión ciudadana en esta isla como Costas y Autoridad Portuaria de Baleares. Como bien dice un post anterior, la costa debería ser administrada y gestionada por cada municipio al que pertenece, en todo caso bajo la coordinación y supervisión del Consell de Menorca, de forma totalmente autónoma e independiente del resto de Baleares. Aunque visto quiénes y cómo gestionan actualmente nuestra máxima institución insular, no sé yo si haríamos muy buen negocio... Pero en cualquier caso así es como debería ser.
Creo que Costas, la verdad, sobra, que cada Ayuntamiento se preocupe de SU Costa, habría que votar esto a ver que queremos los Menorquines.
sa llei de costes es una expropiació i robatori inedit. es evident que una nova construcció no s'ha de permetre i en cas de fer-se, s'ha de demolir, aquí tots esteim d'acord. però aquestes casetes de vorera de la mar, tant característiques d'es nostre patrimoni local, fetas molt abans de sa llei de costes, s'han de conservar. Ont era es consell quan es va fer sa llei de costes tan terrible per es nostre entorn local?? ont eren es nostres polítics, perque no ens varen defensar??? que faran ara??? deixarán que passi aço¿¿ tanta figura de protecció de reserva biosfera, patrimoni i bla bla bla, i no han fet en tots aquests anys cap figura que protegesqui d'aquestes expropiacions, robatoris, i atemptats contra es nostre patrimoni local??? que em de fer amb ses casetes de pescadors?? totes enterra?? quan es dedicarán aquests polítics a conservar sa nostra essencia?? ja n'hi ha PROU. JA N'HI HA PROU!!!
Esperem que es politics s'imposin i facin lu posible per impedir aço, mos volen llevar es nostro encantant...