Tomeu Carreras, xef del restaurant Liorna, cuinà en directe un plat de fricandó amb vedella menorquina | Josep Bagur Gomila

TW
1

És considerada una de les millors carns del mercat local, un producte saborós, que té especial melositat i que guanya prestigi a la gastronomia. És la carn de vedella vermella menorquina, que és la protagonista de la primera mostra, que s'organitza a Ferreries aquest cap de setmana. La iniciativa de l'Associació de Ramaders de Bestiar Boví de Raça Menorquina i el col·lectiu de restauradors Ferre Gastronòmic pretén donar un millor futur a una raça autòctona en perill d'extinció, com és la vaca vermella menorquina, i dinamitzar l'economia local.


Show cooking

El veterinari de l'associació, Agustí Mercadal, oferí aquest dissabte una xerrada divulgativa sobre la situació de la raça a la Plaça Espanya. A continuació, el xef del restaurant Liorna, Tomeu Carreras, cuinà en directe un fricandó amb carn de verdella vermella menorquina. També aquest diumenge, dilluns i dimarts, Rías Baixas, Liorna, Loar i El Balear oferiran plats temàtics o tapes amb aquesta preuada carn.