El director insular, Antoni Ferrer, i el conseller Miquel Àngel Maria. | Javier Coll

TW
2

El Consell ha definit el programa d'actes de Sant Antoni amb doble objectiu: remarcar el caràcter inclusiu de la diada, com a festa de tots els menorquins, sigui quina sigui la procedència; i donar visibilitat a la candidatura de Menorca Talaiòtica amb actes relacionats.

El dissenyador del cartell enguany és Tomàs Orell, amb un disseny on la «m» de Menorca té el protagonisme. Després de dos anys seguits de la ponència institucional de temàtica històrica, enguany s'innova amb el tema del canvi climàtic, una conferència que impartirà el metereòleg Agustí Jansà a la seu del Consell en la diada. L'altra d'acte important és el concert de la Banda de Música de Ferreries, que estrenarà l'obra «Nura i els titans de pedra», dedicada a la Menorca Talaiòtica, el mateix dia de Sant Antoni al Teatre Principal.

Un dels actes claus, segons Miquel Àngel Maria, serà la inauguració de l'exposició «L'Illa dels talaiòtics», una mostra sobre la cultura talaiòtica amb doble sentit: explicar la candidatura a Patrimoni Mundial, i donar a conèixer els continguts més rellevants d'aquesta cultura. Àngela Vallés serà la comissària de l'exhibició, que s'inaugurarà el dia 15, a les 19 hores. «Amb aquesta exposició es reobrirà la planta baixa del Museu, que continuarà amb obres i s'obrirà en fases, tal com ens vam comprometre», afirma el conseller.

Trobada de batucades

El programa inclou els actes organitzats per els ajuntaments i entitats. També es mantenen activitats tradicionals com el Glosat de la Diada, al Centre Convencions des Mercadal dia 23, o activitats noves com una trobada de batucades, a Alaior dia 15. A la vegada, dia 10 tindrà lloc una excursió organitzada amb el GOB, de Cala en Porter a Ses Roques Llises i a Sa Comerma de sa Garita, «per lligar el patrimoni natural amb el patrimoni històric en el marc de la Reserva de la Biosfera», afirma. També hi haurà la presentació del llibre de Miquel À. Limón sobre l'arxiduc Lluís Salvador, dia 20, a l'IME, i dos espectacles: Laura Pons recitant a poetes menorquins al «Principal» (dia 9) , i la cantata infantil «Tirant lo Blanc», a càrrec del Grup Escènic de JJMM d'Alaior a Santa Eulàlia d'Alaior (dia 24).