Ses Majestats van arribar a bord d’un iot - Javier Coll

TW
0

Anit, el port de Maó presentava una gran imatge, amb una gentada esperant els Reis d'Orient. Ses Voltes i els miradors eren plens, i també el moll. Allà, passats deu minuts de les set del capvespre, arribaren els Reis d'Orient, disposats a complir les il·lusions dels veïns de la ciutat.

Ses Majestats van arribar a bord d'un iot. Allà les esperaven la batlessa, Àgueda Reynés, i la regidora de Cultura i Festes, Elisa Mus, que les van acompanyar fins a les seves carrosses, perquè comencéssin el recorregut pels carrers de la ciutat, que presentaven unes voravies ben plenes. Des d'allà, els més petits observaven esglaiats als Reis, i pronunciaven allò de «ja són aquí!», i «mira, mira, en Melcior!».

A la cavalcada hi van participar la Banda de Música, els geganters de Maó, la coral de l'esplai de gent gran de Vasallo, l'acadèmia Adagio, Alba Estudi de Dansa, i el Club Vidalba, entre d'altres. Tots ells acompanyaren l'expedició reial, amb el seu carter, els patges a cavall, el camió dels carboners i tambe el camió de bombers, amb una escala ben llarga perquè puguéssin arribar a les cases més elevades.

Fins a les 21.15 hores els Reis no van arribar a l'Ajuntament. Davant d'una plaça no passa plena, Melcior va recordar que «ésta es la noche más bonita del año», en que «nuestra único deseo es que hoy nadie esté triste». Així, Gaspar apuntà que «hem fet un viatge molt llarg, creuant un desert i el mar, i hem hagut de baratar els camells que estaven esgotats. Però hem tingut una bona recompensa, haver troat tantes cares d'alegria». Finalment, Baltasar, a més de dur un missatge de pau i amistat, va apel·lar al conformisme, recordant que «al món hi ha molts fillets que no tenen tantes coses com vosaltres».


Incidència

Tot just quan començava la cavalcada, el cavall d'un dels patges que havia d'acompanyar els Reis va patir una caiguda, amb la mala sort que l'animal caigué sobre el genet. El ferit és Francisco Sánchez, de 49 anys i veí de Sant Lluís. Va ser traslladat a l'Hospital Mateu Orfila, on quedà ingressat amb una fractura a l'os ilíac.