D’esquerra a dreta, Joan Benejam, Martí Servera (nova incorporació), Xec Mesquida i Tóbal Caules. Assegudes, Lina Pons Massanet (nova incorporació), Marga Mestres i Marga Orfila - Josep Bagur Gomila

TW
0

La companyia J. Delfín Serra afronta una nova etapa, just s'acaba de complir el 50 aniversari de la seva fundació. Joan Benejam Escanellas pren el relleu de José Alberto Serra com a director de la companyia teatral més veterana i estable de Ciutadella. «Fa molts anys que faig teatre i he fet de tot manco dirigir, és un repte il·lusionant perquè hi ha un bon equip d'actors, noves incorporacions i tenc el suport de José A. Serra, que seguirà a la companyia», afirma el nou director.


Línia continuïsta

Joan Benejam (Ciutadella, 1976) és un actor amateur vinculat a la companyia de teatre J. Delfín Serra d'ençà 1993. Va ser aquell any que actuà a «La fortuna de Sílvia», de J.M. de Segarra. Però després partí a Barcelona a estudiar, on fundà, juntament amb Josep Mercadal, la companyia jove de teatre Sa Púa, que el 2008 representà «Calígula». Benejam tornà a Menorca el 2008 i, animat per José A. Serra, actuà en el seu segon paper amb la 'Delfín Serra' a «Ni una gota d'açò, ni una gota d'allò». Des de llavors, com a actor no ha aturat. Les seves dues últimes representacions han estat a «Un amant de comèdia» i a «L'amo en Xec de s'Ullastrar», representada a principis d'any en motiu del 50 aniversari de la companyia.

El nou director pren el timó del grup «sabent que heretam mig segle d'història i amb la responsabilitat de mantenir el nom de la companyia 50 anys més, tenint en compte que els millors actors de Ciutadella han passat per la 'Delfin Serra'». Joan Benejam compta amb un nucli estable d'actors amb experiència:Tóbal Caules, Xec Mesquida, Marga Mestres, Marga Orfila i els incombustibles José A. Serra i Magdalena Goñalons. Al grup es sumen dues cares noves: Martí Servera i Lina Pons Massanet. A més compten amb col·laboradors esporàdics en funció de l'obra que representen.

Tot i el canvi en la direcció, Joan Benejam afirma que vol ser continuïsta en la línia de feina del seu predecessor. Ara, la companyia està immersa en els assajos d'una nova comèdia, «Mascles», d'Albert Llorens i Bosch. Es tracta d'una obra per divertir el públic. S'estrenarà per Sant Antoni i serà el debut com a director de Joan Benejam, que també actuarà. «Mascles» es representarà al Teatre del Casino 17 de Gener, del 16 al 19 del proper mes de gener, i els dissabtes consecutius al Teatre Principal, a la Sala Multifuncional des Mercadal i al Centre Cultural d'Alaior, on la companyia té un públic fidel.