«Regala’t temps, regala’t coneixement, regala’t UOM». Aquest és el lema del nou curs de la Universitat Oberta per a Majors, que recull l’esperit de que aprendre no té edat - Gemma Andreu

TW
0

Més d'un centenar de persones s'han inscrit ja al nou curs a Menorca de la Universitat Oberta per a Majors, i ja en van quinze, que va començar ahir amb una sessió inaugural al Convent de Sant Diego d'Alaior. Una xifra, la d'alumnes, que s'espera que encara creixi més durant les properes setmanes, mentre segueixi obert el període de matriculacions.

D'aquesta manera, la UOMa Menorca continua tenint una bona acollida entre el públic al que va destinat, persones majors de 50 anys, ja que enguany ja s'està a punt d'igualar el registre d'inscripcions de l'any passat, quan van ser 123 els alumnes que hi participaren, entre les seus de Ciutadella, Alaior i Maó.


Obertura

La rectora de la Universitat Oberta, la ciutadellenca Joana Maria Seguí, va ser l'encarregada d'encetar aquest nou curs, que és possible gràcies a l'estaló del Consell i els ajuntaments d'Alaior, Maó i Ciutadella, així com també de l'Obra Social La Caixa i El Corte Inglés.

El curs està format per un programa d'un total de 50 hores, que inclou temàtiques molt diverses, de disciplines com història, filosofia, física, literatura, meteorologia o geografia. Igualment, també hi haurà espai per temes relacionades amb la salut, les arts i sobre els 20 anys de la Menorca Reserva de la Biosfera. Unes matèries que impartiran una quinzena de professors universitaris.

Com apuntà Seguí, la realització d'aquests cursos és molt gratificant per als docents, per «l'interès, la implicació i la bona disposició que hi posen tots», demostrant que aprendre no té edat.

En la seva intervenció, la regidora de Cultura i Educació d'Alaior, Isabel Rodríguez, va recordar que el moviment universitari per a majors a Espanya va néixer el 1978 de la mà d'un menorquí, Francesc Pons Catchot, fet pel qual, la representant municipal reivindicà un reconeixement.

La UOM, que a Balears té més de 1.300 alumnes, s'impartirà a Alaior (a la seu de la UIB) els dilluns i els dimecres, a Ciutadella (a la Casa de Cultura) els dimarts i els dijous, i a Maó (a la Biblioteca Pública) els dimecres i els divendres; en tots tres casos, sempre de 17 a 19 hores.