TW
0

Autofitxa. Em dic David Caules Ticoulat, tenc 42 anys i estic casat amb Isabel i tenim dos fills: Maria de set anys i en Joan de quatre. Sóc ciutadellenc que visc as Mercadal i faig feina a Ferreries, sóc funcionari de l'Ajuntament i estic al departament de recaptació. Entre les meves aficions, hi ha el món dels cavalls, cicloturisme i la informàtica, aquí podria dir que soc del grup dels "macqueros".


Fa pocs dies que va presentar la pel·lícula de les festes de Sant Bartomeu, està content de la resposta?.

Molt content. Fou una iniciativa innovadora, i crec que la primera vegada que es feia una cosa així. Vaig comptar amb la col·laboració del cafè Balear i de Lluís Febrer. Vàrem fer dues sessions i en cada cop, es Balear es va omplir, fins i tot amb gent al carrer.

No és la primera vegada que filma les festes de Ferreries.
Efectivament no és la primera, ja en són nou anys els que estic filmant les festes. Primer vaig començar fent fotografies, per passar, amb el temps a la filmació. Fins l'any passat, tot el material que realitzava al llarg de les festes i els previs, com ara les entrevistes als membres de la Junta de Caixers, així com altres reportatges relacionats amb la festa, ho penjava tot a la pagina web de l'Ajuntament de Ferreries, en un apartat dedicat a les festes patronals del poble, però en guany el qui ho vulgui veure haurà d'anar a youtube i d'allà a les pagines de David Caules " i ja duen sa bandera".

També ets filmat altres festes?
Si, exceptuant Maó, es Castell i Sant Lluís, la resta he fet algunes filmacions, no en la quantitat i temps com les de Ferreries, però crec que prou interessants. A Ferreries, sempre he trobat molt bona resposta, amb aquest anys de pujar material de les festes, he rebut més de 80.000 visites.

Les seves gravacions agraden, sap per què?
Pels comentaris de la gent, el que agrada més és que tota la filmació està feta mesclat entre la gent, al mig del carrer i de la plaça, ben a prop de les potes dels cavalls, potser això li dóna més realisme.

A més de les filmacions en les seves hores lliures, els cavalls i el cicloturisme també ocupen el seu temps lliure.
Ara els cavalls no tant, però sense deixar-ho de banda, seguiré anant a sa Creueta a qualcar, i pel que fa al cicloturisme, surt quasi cada dia, que puc, a fer una volta d'una hora i mitja, per camins tranquils, com bé diu el títol, fer turisme amb velo.

En l'anunciat d'aquest gent de casa, vostè parla que és una " macquero", vol explicar què és això?
I tant. Els "macqueros" són tota aquesta gent, podríem dir " frikis", que ens encanten tots els productes de la casa Apple. Primer participava a una web en català tot parlant de les nostres experiències amb els productes Apple, el meu mòbil, l'ordinador, etc, tot és d'aquesta marca. A aquest fòrum ho fèiem via twitter, precisament avui (per ahir), a les set d ela tarda estem convocats per assistir, via internet, a la presentació del Keynote, una nova eina de la factoria Apple, i alhora parlar-ne entre els "macqueros".