Cues. Aquesta vegada són més curtes, gràcies a que es van avançar al juliol les matricules d’alumnes antics - Javier

TW
0

Des d'ahir i fins divendres de la setmana que ve, l'Escola de Persones Adultes de Maó mantindrà obert el període de matriculacions per al curs 2013-2014, per als nous alumnes, després que durant el mes de juliol s'haguessin inscrit els estudiants que ja havien realitzat algun curs.

Els primers en posar-se a la cua a les portes del centre ho van fer a les 15.30 hores, i una estona més tard, a les sis del capvespre, quan es van obrir les portes, ja eren un centenar de persones les que esperaven el seu torn. A partir d'aquell moment, de forma ordenada, es va anar donant pas perquè tothom fos atès i es pogués matricular als cursos desitjats.

Com explicà la directora del centre, Alejandra Marín, les expectatives de cara al nou curs són semblants a les de l'any anterior, en que hi van passar 2.303 alumnes.

Una xifra elevada que s'ha vingut mantenint els darrers anys, després de l'increment de demanda que es va començar a produir amb l'esclat de la crisi. I és que, per exemple, el curs 2004-2005, van passar 1.449 alumnes per l'Escola d'Adults de Maó, un miler menys que actualment, quan molts procuren aprofitar el temps en que estan a l'atur per formar-se i obrir noves perspectives de cara al futur.

Novetats
Marín va indicar que aquest curs hi ha diverses novetats entre l'oferta que ofereix el centre. Així, en matèria d'idiomes, a les possibilitats habituals s'hi incorporen cursos com el de xinès i rus, que responen a la demanda creixent que hi ha al mercat laboral per les expectatives del sector turístic amb l'entrada de nous mercats emissors, i també un d'anglès, de conversa per a persones que no volen perdre el domini d'aquesta llengua.

Quant a accessos a estudis reglats, hi ha cursos de preparació per accedir a Batxillerat, que s'afegeixen al ja habitual per accedir a la universitat, així com al d'ensenyaments inicials (ESPA).

Per altra banda, també s'incorporen iniciatives formatives relacionades amb el món culinari, com ara de tapes i pinxos i d'iniciació sobre tast de vins, i activitats sobre cinema, art i ciutat, dibuix il·lustratiu, massatge i reflexologia podal, de cant, dansa i teatre clàssic, i de balls com el menorquí i en línia.

Marín explicà també que per aquest curs, l'Escola d'Adults de Maó, que inclou també les aules d'Alaior, Sant Lluís i Es Castell, comptarà amb uns 60 professors, entre els que depenen de la Conselleria d'Educació, i els que estan contractats a través de la societat Serveis Educatius de Menorca, que té convenis amb el Consell i els diferents ajuntaments de l'Illa.

Una vegada finalitzin les matriculacions, el mes d'octubre es preveu que es torni obrir un nou termini per oferir les places que hagin pogut quedar lliures per acabar d'omplir els cursos.