Quan s'enceta el festival i quins concerts han programat?
S'inaugura demà, a les 21 hores, a la Parròquia de Sant Cristòfol, amb un repertori de música de diversos compositors del segle XVII a Itàlia. Els altres dos concerts es celebraran al mateix lloc i a la mateixa hora. El segon serà aquest diumenge, amb un recital dedicat a Corelli i el seu entorn, un compositor i violinista del segle XVIII, del qual enguany es celebren els 300 anys de la seva mort. L'últim concert tindrà lloc aquest dilluns, dedicat a Luigi Boccherini, un compositor d'origen italià que treballà a la Cort espanyola a finals del segle XVIII.
Amb quins músics convidats comptaran en aquesta edició?
Serem sis intèrprets: l'alaiorenca Laura Sintes (traverso); la migjornera Eva Febrer (violí); el barceloní d'origen alaiorenc Borja Mascaró (violí); la mallorquina Margalida Gual (viola); jo mateix com a violoncel i José Ignacio Perbech, violoncelista d'Osca i músic de l'Orquestra de Granada. Laura Sintes, Borja Mascaró i Marga Gual s'estrenen com a músics del festival. La idea és anar convidant a nous músics en cada edició anual.
Com aconsegueixen organitzar un festival d'entrada gratuïta?
Els músics no estan remunerats, únicament tenim una subvenció de l'Ajuntament des Migjorn per ajudar a pagar el viatge de l'únic músic que ve de fora, José Ignacio Perbech, i per a les despeses d'elaboració del cartell i el programa. També molts establiments del poble col·laboren a canvi de posar el seu logo al programa. És una manera d'implicar tot el poble amb el festival, com un projecte inèdit a Menorca.
Sí, una iniciativa única, organitzada per joves músics i que arriba a la tercera edició, la veu consolidada?
Sí, l'any passat va tenir una excel·lent resposta de públic. El primer any (2011), només vam actuar jo i Eva Febrer, i el segon any (2012), vam preparar un programa més seriós i elaborat amb quatre intèrprets i quatre concerts. Enguany som sis intèrprets i oferirem tres concerts.
Amb ganes de continuar i anar cap a la quarta edició?
I tant! Esperem que hi hagi Festival de Música Antiga des Migjorn Gran per molts d'anys. Com a músics hem de fer música, és un bé de la humanitat que s'ha de compartir.
Inusual, joves amb ganes de difondre i compartir la música antiga...
Sí, exacte! Som joves intèrprets que ens agrada la música antiga i tenim entre 28 i 34 anys.
Quin tipus de públic assisteix al festival?
De totes les edats, des d'infants que vénen amb els pares fins a persones grans. Tothom en gaudeix! Hi ha persones de totes les nacionalitats, sobretot gent del poble que ho fa polit. També turistes residents i de pas. És l'únic festival de música antiga que hi ha a Menorca, amb uns concerts de poc més d'una hora de durada, molt amens, amb un repertori atractiu i que els músics explicam de forma didàctica.
Per què troba que atreu la música antiga?
És una música fàcil d'entendre i que et transporta a una altra època i et fa viure sensacions. Crec que és un tipus de música que transmet pau i optimisme.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.