TW
0

Els tres intèrprets del concert que podrem escoltar demà dimecres dins el marc del Festival de Música de Maó són joves talents de reconegut prestigi internacional. El pianista Alexei Grynyuk, la violinista Nicola Benedetti i el violoncel·lista Leonard Elschenbroich van fer les seves primeres actuacions a la temporada 2009/2010. Cada un d'aquests artistes té una carrera en solitari prou dinàmica i prestigiosa i unir els seus talents com a grup de cambra ja ha donat bons fruits i ha rebut molts elogis per part de la crítica internacional.

Nicola Benedetti nomenada Artista de l'Any 2012 en els premis "Classical British Awards" ha captivat a públic i crítica per igual amb la seva musicalitat i elegància.

El "London Times" va dir d'ella "és una solista sense por, que posseeix la formidable capacitat de viure a través de la música que toca a l'escenari". Citam unes paraules de la pròpia violinista: "No es pot aprendre a tocar el violí sense paciència. Es necessita molt temps, la repetició, tantes hores i un munt de perseverança.

Aquesta competència de so i tècnica no ve en una setmana o un any, es tracta de 15 anys de tocar durant hores cada dia".

Alexei Grynyuk va ser guardonat als tretze anys al concurs Diaghilev de Moscou i ha aconseguit nombrosos èxits en les competicions internacionals de piano, sobretot el primer premi en el concurs Vladimir Horowitz a Kiev. Ha estat descrit per "Le Figaro" (París) com un "mestre d'execució transparent i sobirà, sorprenent personalitat i virtuosisme absolutament transcendental".

Leonard Elschenbroich va cridar l'atenció internacional després d'obrir el Festival de Schleswig-Holstein on va interpretar el doble Concert per a violí i violoncel de Brahms amb Anne-Sophie Mutter i sota la batuta de Christoph Eschenbach. Posteriorment li han plogut nombroses invitacions per sonar a diferents orquestres de prestigi internacional. Tant Benedetti com Elschenbroich han estat des de ben petits alumnes a l'escola Yehudi Menuhin de Londres. Aquesta escola, dedicada a la formació d'alumnes amb gran talent musical, ha donat a conèixer alguns dels millors intèrprets de corda de l'actualitat.

Així doncs, un trio d'intèrprets que es troben a l'albor de la seva carrera, cridats a ser referents per a les futures generacions de músics i que de ben segur voldrem tornar a gaudir en futures edicions del Festival, abordarà amb l'energia i l'entrega pròpia de la joventut obres de tardor de Schumann, Brahms i Txaikovski, compositors que en plena maduresa creativa llancen una mirada retrospectiva sobre el camí recorregut, i que com a resultat, donen a llum, cada un d'ells, tres obres mestres que per sempre han esdevingut referents de la música de cambra de tots els temps. Com resultarà aquesta mescla de saviesa i joventut?