TW
0

Vint-i-cinc anys és una fita prou important, tants anys com vida té el grup de ball es Penell, de trobades de balls folklòrics, esdeveniment per on han passat grups de la major part de comunitats autònomes de l'Estat i d'alguns països de la Unió Europea, però en aquesta ocasió han donat el salt i el convidat és un grup del Regne Unit, concretament de l'Illa de Man, el grup Perree Bane, que porta el nom d'una dansa tradicional de l'illa.

El grup Perree Bane es va formar el 1982, sota el guiatge de Greg Joughin de Peel, i el formen una cinquantena de persones, el qual te com a objectiu, mantenir i conservar el folklore tradicional de l'illa, i alhora, ampliar el seu repertori de noves danses i música tradicional.

La trobada de ball, sempre convoca molta gent, i molt més si el convidat ve d'unes terres on el seu folklore és tant desconegut, i no van decebre, aconseguint enganxar de seguida amb tot el públic present, el qual aplaudí amb força totes i cada una de les seves actuacions, les quals, foren explicades prèviament. El grup, va desplaçar a Menorca 18 membres, dansaires i músics (violí, acordió, guitarra i flauta).

Abans del festival, els dos grups, el local i organitzador, el grup de ball es Penell, i Perree Bane, foren rebuts per l'Ajuntament, essent obsequiats, el grup visitant, per part de les autoritats locals, mentre que un membre del govern de l'lla de Man, féu el mateix amb l'Ajuntament de Ferreries.

Cal fer esment, que la presència de dit grup de l'Illa de Man, ha estat possible per les gestions fetes per Eva Truyol, que durant un temps residí a dita illa del Regne Unit.

Demà pels interessats, tindrà lloc un taller de danses de l'Illa de Man, al pati del col·legi Sant Francesc, serà a les 20.30h.