Actuació. El concert va reunir uns 300 espectadors que gaudiren del repertori - Paco Sturla

TW
0

Lluís Sintes va tornar a trepitjar l'escenari de referència de la lírica de Menorca, el Teatre Principal, després d'uns anys d'absència. Amb la seva veu inconfusible, i acompanyat al piano per un solvent Francesc Blanco, va desenvolupar totes les seves dots escenogràfiques i vocals al llarg d'un concert que va començar amb les més famoses àries i cançons de la lírica italiana del segle XIX. A la segona part, va donar pas als compositors noucentistes catalans i a dos compositors menorquins de tots prou coneguts, en Deseado Mercadal i en Jaume Calafat. Va ser en aquesta segona part a on la complicitat amb el públic va ser més evident, oferint als casi 300 espectadors una sèrie de bisos que van acabar de fer la nit de diumenge el millor dels presents pels admiradors del baríton maonès.

Amb el concert d'en Lluís Sintes es compleix amb un dels objectius del Festival de Música de Maó, el de ser plataforma de presentació dels artistes locals, tal i com tornarà a succeir el dia 20 d'Agost amb el concert de l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca (OCIM), de la qual es commemoren aquest estiu el centenar de concerts a la vegada que els 15 anys de la seva fundació, motiu pel qual ha quedat instal·lada al foyer del Teatre Principal una exposició a base de programes, articles de premsa, cartells i fotografies que recullen l'enorme i important activitat concertística d'aquesta agrupació des del 1998.

El proper concert del XL Festival de Música de Maó continua amb la veu com a protagonista, aquesta vegada amb el cantaor Miguel Poveda, que oferirà un concert amb temes del seu darrer disc, "Coplas del querer", però també amb una sèrie de temes inèdits. És la primera vegada que Miguel Poveda ve a Menorca i una oportunitat única de sentir un artista de primera magnitud que triomfa allí a on actua.