Els usuaris del Centre Polivalent Carlos Mir de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca han donat una lliçó d'humanitat i de sociabilitat a través del seu curtmetratge "El mundo gira al revés", un audiovisual a través del qual ofereixen una visió molt particular de l'educació vial i de les conductes que es produeixen quan un condueix.
Cada any, els usuaris del Centre Polivalent Carlos Mir realitzen un curs d'educació vial a través de la Policia Local de Maó. Una iniciativa que en aquesta ocasió s'ha enfocat d'una manera molt novedosa i també molt interessant, traslladant les ensenyances a un curtmetratge molt particular, en que els usuaris del centre hi han participat no només com a actors, sinó també com a integrants de l'equip tècnic que l'ha fet possible.
El curtmetratge, que es va presentar ahir dematí a la sala nombre 1 dels Cinemes Ocimax de Maó amb la presència dels protagonistes i els seus responsables, a més de familiars, amics i col·laboradors (entre ells, el policia que ha participat en la gravació, Joan Sans, i la batlessa de Maó, Àgueda Reynés, que hi apareix dirigint una sessió plenària en la que els joves, a mode de regidors, fan una llista de demandes), ha estat una gran experiència pels usuaris, que s'ho han passat d'allò més bé exercint d'autèntics actors de Hollywood. Tal vegada per això, l'acte va acabar amb una entrega d'Òscars molt particular, en què tots van rebre un guardó i un diploma.
En aquest vídeo s'alliçona els conductors en qüestions com els mals estacionaments que no respecten les places d'aparcament per a discapacitats, els cotxes que no respecten el vermell dels semàfors i que posen en perill els vianants, els que estacionen en doble fila, els que pugen a la voravia, i també recorda que no es pot parlar pel mòbil mentre es condueix. Així mateix, els protagonistes del curtmetratge fan una crida perquè els establiments respectin més les zones de pas per als vianants, ja que sovint es troben obstacles, com ara les taules i cadires de les terrasses.
Durant la presentació de la pel·lícula, la directora del centre, Irene Perchés, es mostrava molt orgullosa per la feina feta pels joves, i va explicar que sempre tenen present que "si m'ajudes, si m'acompanyes, si em recolzes, si m'animes, jo podré", referint-se al gran esforç i a la il·lusió que hi han posat tots a l'hora de fer realitat un projecte que, a més, i de manera improvisada, s'ha remès al concurs nacional de la Direcció General de Trànsit.
En definitiva, un treball que ha de servir perquè la societat sigui més conscient dels entrebancs que diàriament es posen i que suposen una dificultat afegida per a les persones amb discapacitats.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.