Menorcaoferton.com - d,m,

TW
0

Autofitxa
Som Víctor Camps, Bernardino Todolí i Xavi Olives, tenim 29, 35 i 33 anys, i som de Ciutadella. Som un grup d'amics que, aprofitant que en Bernardino és enginyer informàtic, vam pensar en crear una pàgina web d'ofertes i serveis dedicada a Menorca.

Per què serveix aquest portal?
La idea és que hi hagi tot tipus de productes i serveis, a uns preus més econòmics que els que es poden trobar a les botigues. És una manera de donar-se a conèixer, que sigui una pàgina coneguda per tothom, a nivell de Menorca.

Va dirigit a empreses?
Sí. És per a aquelles persones que tenguin una tenda i tenguin molt d'estoc, perquè disposin d'una manera de donar-li sortida, o simplement per donar a conèixer els seus productes a tota Menorca, a través d'internet.

Com funciona exactament?
La web és www.menorcaoferton.com. S'hi pot comprar qualsevol cosa que interessi, des d'un menú a un restaurant, a una tallada de cabell a una perruqueria o un televisor. Es compra a través de targeta de crèdit i el client rep un cupó amb una referència i especificant el producte adquirit. L'empresari també rep un cupó igual, de manera que quan el client va al comerç, aquest el valida i proporciona el producte comprat a través de la web. Al portal hi ha ofertes que no són a la botiga, pel que hi ha millors preus.

Quants productes o serveis es poden trobar ja a la seva web?
Ja hi tenim una vintena d'empreses. Per ara tenim entrades de discoteca, restaurants, dos o tres gimnasos, botigues. Estem oberts a qualsevol empresa que vulgui oferir productes o serveis. El que no hi té cabuda són ofertes de particulars amb objectes de segona mà. A la web també hi ha un apartat per posar-hi anuncis, ja hi ha empreses que s'hi anuncien.

I suposa un cost per al comerç?

Penjar el producte és gratuït, nosaltres obtenim una comissió sobre la venda. Així, si la venda no es produeix, no obtenim benefici. Per això és una gran oportunitat per a les botigues amb grans estocs, o restaurants que no tenen gaire clients.

Quant de temps fa que treballen per posar en marxa aquest portal a internet?
Fa sis mesos que hi feim feina, amb la creació de la web i de l'empresa. I la web funciona des de fa unes tres setmanes. De moment només hi tenim empreses de Ciutadella, però volem que hi hagi productes de tota Menorca, perquè un client pugui trobar el que cerca a qualsevol lloc de l'Illa. L'objectiu és convertir la web en un referent a l'hora de cercar serveis i productes, que s'hi pugui trobar de tot.

Estan tenint visites?
Sí. El que hem vist és que ens visita molta gent de fora de Menorca. Per això ja estem preparant la traducció de la web en anglès, italià i alemany. Així, els establiments de l'Illa tenen un espai des d'on oferir els seus productes, perquè els turistes arribin ja amb la compra feta.

Hi confia l'empresari?
Hem hagut d'adaptar aquest sistema, que ja funciona a altres webs, com Lets Bonus. Quan expliquem la idea a la gent li costa confiar. La mentalitat dels empresaris d'aquí va un poc enrere en comparació amb la Península. Són un poc reticents, però treballem amb sistemes de seguretat, amb el nostre banc. Però a poc a poc es veurà que funciona. Ara no som coneguts, però amb el temps esperam que la gent hi confiï.