Presentació. La regidora Elisa Mus anuncia els actes d’aquests dies - Javier

TW
0

L'olor a paper i l'aroma de les roses ompliran de cultura i tradició el centre de Maó. Tot i que la Festa del Llibre sigui dimarts, l'Ajuntament maonès ha decidit perllongar la celebració i arrencar la festa aquest cap de setmana. És per això que el Carrer Nou i la Plaça Constitució acolliran dissabte, i també dimarts, de 10 a 21 hores, la tradicional Fira del Llibre i de la Rosa que enguany rep la participació de 36 expositors. Les entitats culturals i associacions compartiran espai amb nou llibreries i sis floristeries.

La regidora de Turisme, Cultura i Festes, Elisa Mus, assenyala que s'ha preparat un programa d'actes ampli i intens però "gairebé sense cost", ja que s'ha apostat per la implicació ciutadana. A més de la fira, Maó també celebrarà diverses lectures col·lectives i públiques.

La primera d'elles tindrà lloc demà a la Residència Geriàtrica de Maó a partir de les 10.30 hores. La lectura de "Don Quijote de la Mancha", anirà a càrrec de familiars, personal municipal i residents del centre. L'objectiu és que els residents refresquin els records del llibre i, a la vegada, es trobin amb els diferents grups que conviuen a la casa. L'acte comptarà amb la participació de 28 persones.

Per altra banda, i de cara a dimarts, l'Associació d'Esclerosi Múltiple de Menorca organitza una lectura solidària. L'objectiu és aconseguir que durant dotze hores es llegeixin poemes de Miquel Martí i Pol, escriptor afectat per esclerosi múltiple, a diferents centres educatius, socials i culturals de l'Illa, des de les 8.30 a les 20.30 hores. L'entitat ha creat uns punts de llibre, amb la col·laboració del poeta Ponç Pons i l'artista Pere Pons. La recaptació pretén finançar un estudi sobre l'esclerosi múltiple a l'Hospital Clínic de Barcelona.