La caseta d'informació de Sa Naveta torna a atendre les visites turístiques, quan s'ha obert?
D'ençà el passat 22 de març i estarà oberta fins la darrera setmana d'octubre. Durant aquest mes tenim horari de 9.30 a 15 hores, de dimarts a diumenge. Els dilluns l'entrada és lliure. De cara a la temporada turística s'ampliarà l'horari els capvespres.
Com funcionen les entrades?
Durant l'hivern l'accés a Sa Naveta és lliure, però no hi ha aquest punt d'informació. Durant la temporada, l'entrada és de 2 euros per a tothom, de dimarts a diumenge. Pels fillets de 8 a 15 anys, pels jubilats i pels estudiants, el preu és de 1,20 euros. L'entrada és gratuïta pels menors i els dilluns. S'ha d'entendre que l'existència d'una entrada permet regular l'accés a un jaciment arqueològic protegit, garanteix la seva conservació perquè hi ha una brigada que s'encarrega del manteniment i s'ofereix informació de primera mà. Hi ha que recordar que es va haver d'impedir el pas a l'interior de Sa Naveta perquè patia un greu deteriorament amb la massiva entrada de gent.
Qui la visita en aquesta època?
Venen molts turistes de l'Imserso i comencen a venir turistes alemanys. Les visites es disparen el juliol i l'agost. Llavors tenim molta activitat perquè l'aparcament és al costat de la carretera i és un monument emblemàtic que tothom que arriba a Menorca vol visitar.
Sí, és un dels més visitats!
Entre els jaciments de la prehistòria segur que és el més freqüentat perquè és el símbol de la Menorca talaiòtica.
Quin tipus de turista arriba?
Tot tipus de visitants! Hi ha sobretot turisme nacional i a l'estiu predominen els anglesos, alemanys i italians.
Què els atreu del monument?
És un monument únic, molt ben conservat i símbol de la prehistòria de Menorca. Els visitants demanen coses com qui la va construir, qui poblava l'Illa llavors, d'on es van treure les pedres, o què s'hi va descobrir quan es van fer les excavacions... La prehistòria desperta molta curiositat!
Quantes vegades ha explicat la llegenda popular de Sa Naveta?
Moltes i en diversos idiomes.
Recordi, en breu, la història...
En un poble de gegants, un rei tenia una filla per casar, amb dos pretendents. Manà que un havia de fer sa naveta i l'altre un pou, i el que primer acabés guanyaria la mà de la princesa. El que feia el pou cridà "aigua!" i l'altre, embogit de gelosia, el va fer caure al pou amb la pedra que hi ha manca a Sa Naveta.
I què diuen els visitants al trobar vaques pasturant a l'entorn?
Açò agrada molt. Les fotos amb les vaques triomfen, als turistes els encanta l'estampa rural i els béns etnològics, com les parets seques i les barraques.
I a vostè, li agrada Sa Naveta?
És impressionant. Quan venc a treballar els matins, Sa Naveta produeix una sensació especial. Impacta el silenci, la contundència de les pedres i pensar en el significat que va tenir quan va ser construïda. És un monument especial i val la pena visitar-lo. Tot i que a l'estiu hi ha moltíssima feina i has d'aguantar dies de molta calor, treballar aquí, amb aquest entorn, és fantàstic! Disfrut amb la meva feina.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.