Carrer nou. L’embotit de be del GOB ja es pot adquirir en mercats com l’AgroMaó i el de Ciutadella - S.P.

TW
0

El GOB va presentar ahir, en el marc de l'AgroMaó, un nou embotit elaborat amb carn de be. La resposta del públic va ser, des d'un bon principi, del tot favorable, tot i que hi havia qui, per reticències a la carn de be, no volia ni tastar-lo.

L'embotit de be, que es presenta en forma de fuet, és un producte que es presenta dins l'acord de custòdia del territori, creat amb l'objectiu de promoure la viabilitat econòmica dels llocs. La carn de be, que té dues puntes de venda especialment per Nadal i Setmana Santa, troba així un nou camí mitjançant la seva conservació en embotit i allarga així el període de sortida comercial.

Núria Llabrés, responsable del projecte de custòdia agrària del GOB, aclareix l'origen de la idea del nou producte. Aquest es remunta a un viatge de fa uns anys a les fires de Torí Terra Madre i Saló del Gust. Des de llavors que es va investigar sobre la recepta de l'embotit de be, que va ser proporcionada des d'Itàlia, tot i que s'ha treballat aquí per adaptar-la als paladars menorquins. Explica Llabrés que s'han dut a terme una sèrie de tasts per grups de voluntaris que van afinar la recepta final. L'embotit de be l'ha produït l'entitat ecologista al lloc Son Olivar de Dalt de Ciutadella, que segons van explicar ahir al mercat de Maó, compta amb les instal·lacions necessàries i habitualment produeix embotit de porc. Moltes persones van ser les que s'atracaren ahir a l'estant on es presentava el nou embotit per tastar-lo. Margarita Tudurí, del lloc Sa Torrilla Nova de Sant Lluís, que té custòdia agrària, va explicar que els havia agradat tant el producte que volien fer-lo també a casa seva. També el va tastar un italià, Nico, que assegurava que era molt distint a l'embotit que ell està acostumat i que el troba "bastant bo". N'Ariadna Seguí, de 10 anys, el trobava en canvi "boníssim", i assegurava que no havia notat el gust de be, únic aspecte que frena a una part del públic al tast.