Acte. Manuel Barcia, José M. de Sintas, el bisbe Salvador Giménez i Mariona Carulla, del Palau de la Música - Cris

TW
0

Joaquim Coello, estiuejant a Ciutadella i membre de la directiva del Patronat de la Fundació del Palau de la Música Catalana, quedà meravellat amb el concert de Pasqua que oferí la Capella Davídica l'any passat. Tan brillant li semblà la intepretació del cor de la Catedral de l'obra "The armed man. A mass for peace", de K. Jenkins, que se li acudí una idea: repetir el concert a l'auditori emblema de la música clàssica a Barcelona.

La idea entusiasmà a Mariona Carulla, presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, que ha treballat fins ara per fer possible el concert. Carulla s'ha desplaçat expressament a Ciutadella per la presentació pública del concert, que va tenir lloc ahir a Cal Bisbe, amb la presència de monsenyor Salvador Giménez Valls, el batle de Ciutadella, José María de Sintas i Manuel Barcia.

El president de la Capella Davídica de la Catedral de Menorca explicà amb emoció la fita històrica que representa per a la coral poder actuar a un auditori de la categoria i acústica del Palau de la Música, i "els nervis i il·lusió" dels cantants i els músics. En els 60 anys de trajectòria de la Capella serà la primera vegada que el cor de la Catedral actuarà al Palau de la Música. Sols existeix el precedent del concert que oferí la Capella fa dos anys a la Catedral de Barcelona i l'actuació del cor petit, ja fa anys, acompanyant Joan Pons al mateix Palau de la Música.

El concert ha despertat gran expectació tenint en compte que la Capella Davídica interpretà "The armed man. A mass for peace" l'any passat per Pasqua omplint en dues ocasions l'auditori del Socors i un cop l'església de Santa Maria de Maó. Tan bona acollida va tenir el concert que es va haver de repetir el passat estiu, omplint de nou el Socors. El propi José María de Sintas corroborà la meravella de l'actuació, afirmant que hi va assistir en dues ocasions i que repetirà sumant-se al concert a Barcelona, que tindrà lloc el proper diumenge, dia 24, a les 20.30 hores.

Als cantaires de la Capella Davídica els acompanyarà una orquestra dels millors músics menorquins, amb la participació destacada de la soprano Míriam Pascual Benavent i el pianista Suso González. El cor i l'orquestra actuaran baix la direcció de Biel Barceló Martí, el director de la Capella, per a qui l'actuació representa un enorme repte, un estímul i una oportunitat única per a la formació. Avui mateix es farà un assaig al Socors, que s'intensificarà dimecres, dijous i divendres. L'expedició menorquina de música, cantants i acompanyants partirà cap a Barcelona el proper dissabte matí, dia 23, i el mateix dia es farà l'assaig general per actuar al dia següent al Palau de la Música.