Dibuixos. Surt a la llum el projecte d’una escultura per al Teatre des Born - Cris

TW
0

La galeria d'art Retxa de Ciutadella descobreix al públic deu dibuixos originals de Matías Quetglas que mostren el que hagués pogut ser si el projecte de reforma del teatre que incloïa una escultura seva s'hagués dut finalment a terme.

El prestigiós artista havia treballat en una sèrie d'esbossos per la que hagués pogut ser una de les principals referències artístiques de la ciutat. S'anava a ubicar en un mirador que es troba a la façana posterior del Teatre des Born que lluiria una contorsionista al pur estil de la comèdia de l'art italiana, amb la semblança d'una colombina, un pierrot o una policinella. Quetglas realitzà, l'any 2008, entre 30 i 35 dibuixos. "El projecte em va entusiasmar", reconeix l'artista, "estava molt segur que quedaria bé". L'obra es visualitzaria des del mirador de la plaça del Born, la baixada coneguda popularment com s'Escala i al mateix port des de gran part de la seva extensió.

La contorsionista damunt del cantell del mirador no hagués passat desapercebuda. "Es tracta d'una obra concebuda amb molta vitalitat i moviment". La relació amb la benvolguda Talía, que presideix l'entrada del Teatre Principal de Maó amb les màscares de la comèdia i la tragèdia, és inevitable. "Em va sorprendre realment la unanimitat envers aquesta obra", comenta l'autor qui sols reconeix un punt comú en "el fet que l'artista és el mateix, cerc en la meva obra, igual que els grecs, una bellesa perfecta, perfecta per la meva mida, i és normal que en l'evolució del meu treball vagin apareixent uns tipus característics".