Entre els dies 21 i el 24 d'aquest mes, membres del professorat del Col·legi Salesià Sant Francesc de Sales de Ciutadella han estat a la localitat austríaca d'Absdorf, participant en la primera trobada en el marc del Projecte Comenius en el qual participa el centre menorquí, juntament amb dues escoles d'Anglaterra, una de Suècia, una de Turquia i una altra d'Àustria.
Aquest projecte duu per títol "Desenvolupament sostenible. Intercanvi sobre selecció de residus i reciclatge", i pretén que al llarg dels dos cursos durant els quals s'allargarà la iniciativa, els alumnes participants realitzin diferents activitats relacionades amb el reciclatge i la reutilització de matèries, tot viatjant als diferents països participants per conèixer diferents iniciatives sobre aquesta matèria.
Així, està previst que formin part de la iniciativa un total de dotze alumnes de Calós, i que entre el 22 i el 24 de maig vinguin a Menorca fillets i professors dels centres d'Àustria, Suècia, Turquia i Anglaterra, per conèixer les instal·lacions i els alumnes menorquins que participen en la iniciativa. Junts coneixeran l'entorn de l'escola de Ciutadella, i realitzaran visites a centres de selecció i tractament de residus que hi ha a Menorca.
Idioma comú
D'ara i fins el juny de 2014, quan acabarà aquest projecte Comenius, els alumnes dels sis centres que hi participen hauran de desenvolupar un seguit d'activitats, com ara experiments científics, visites i reportatges a plantes de reciclatge, o activitats plàstiques amb articles reciclats per a la seva reutilització. Tot, utilitzant l'anglès com a llengua comuna i les noves tecnologies per a comunicar-se entre ells. D'aquesta manera, els joves interactuaran exposant els avanços aconseguits.
Una de les activitats inicials en que han participat els alumnes ha estat l'elaboració d'un logotip per al projecte. Finalment s'ha escollit la proposta de Maria Moll Gonyalons, alumna de primer d'ESO de Calós. Aquest projecte està finançat en la seva totalitat amb fons comunitaris per l'Organisme Autònom de Programes Educatius Europeus (OAPEE), i està destinat a fillets d'entre 6 i 13 anys amb l'objectiu de millorar, aprendre i comprendre com es selecciona i recicla als països d'origen, tant en l'entorn educatiu de les escoles i les famílies, com en les regions on viuen els alumnes.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.