TW
0

Autofitxa
Som de Ciutadella i tenc 41 anys. Estic casada amb Santi Orasio Mascaró i som pares de na Mireia (8 anys) i en Xavier (2 anys). Tenc el títol d'educadora d'Infantil. Sempre he estat aficionada a la pintura, el punt de creu i les manualitats. Fa 3 anys em vaig aficionar al patchwork i com que a Menorca no trobava els materials ni els estris, vaig decidir obrir la meva pròpia botiga amb l'ajuda d'en Santi. Es diu "Trossets" i és una franquícia de Patch Fil d'Or, una empresa catalana especialitzada que funciona des del segle XIX. Avui inauguram la tenda, a les 18 hores, al carrer de les Parres nombre 11, de Ciutadella.

Com es va animar a obrir la botiga?
Tenia el hobby del patchwork, però a Menorca no trobava les eines i els materials per practicar-lo. Vaig conèixer l'empresa Patch Fil d'Or, que ens ha assessorat, i al no tenir feina vaig decidir muntar la botiga amb el suport del meu marit. Hem tingut també l'inestimable assessorament del Departament de Nous Emprenedors del Consell, especialment de'n Biel Mercadal.

Què tindrà d'especial la botiga?
La idea és que es converteixi en la botiga de referència del patchwork a Menorca. De fet, és la primera franquiciada de Patch Fil d'Or que s'obre a Balears. També organitzarem tallers i cursos per a les persones interessades en descobrir el patchwork o perfeccionar-lo. És una tècnica d'artesania que consisteix en unir fragments de teles diverses per crear peces tèxtils.

Què podrà trobar el públic?
Tenim molta varietat de teles, una oferta molt actualitzada d'estris i eines per facilitar la feina; tota la gamma de fils per patchwork i punt de creu; cintes de seda per fer brodats; varietat de botons decoratius; feltre i material de merceria i per a manualitats. També vull introduir el scrapbooking, que es la decoració de llibres i àlbums. Sabies que hi ha cuters especials pel patchwork o una eina que t'enfila el fil a l'agulla? Tot açò i més podrà trobar la gent, com també llibres i patrons. M'agradaria que els aficionats trobin i tenguin a l'abast el que cerquen.

I també oferirà cursos?
Dins la botiga hem habilitat un espai per a fer tallers. La gent interessada ja es pot apuntar!

I veig un raconet per als fillets...
Sí, és per a que les mares puguin mirar i escollir les teles amb tranquil·litat... (riu).

Avui, a la inauguració, tindran una convidada molt especial...
Sí, és na Pepa Pellicer. És una Messi del patchwork! És presidenta de la Asociación Española de Patchwork i ve a muntar la botiga. És la meva mestra i he après molt amb ella. Tothom qui li vulgui fer una consulta, la trobarà avui aquí.

Per què han triat un mussol com a imatge de l'establiment?
És un animal molt menorquí i ens va caure en gràcia. És una mussoleta que du dues coetes i que vaig dibuixar jo mateixa. A la filleta li va agradar molt i li vam donar el sús.

L'estrella de la tenda és una màquina de cosir dels anys 30, d'on surt?
Era de l'àvia d'en Santi, una artista de les llanes, que brodava i cosia, i per noltros és com un tresor. Es veu que l'afició ens ve de família. A la meva àvia paterna, Joana Taltavull, li agradava brodar i cosir, i també la meva mare, Maria Caules, disfruta cosint.