TW
0

Autofitxa
Em dic Rubén Camps tenc 31 anys, sóc maonès i treballo de fisioterapeuta. Visc en parella. Entre les meves aficions es troba la música, especialment la bateria. Vaig començar amb estudis de piano, després vaig fer guitarra i ara, bateria. També pertany a la Colla de Diables de Maó. És més, des de fa uns anys estic dins la junta.


Des de quan forma part de la Colla de Diables de Maó?

Des del dia que la Colla va començar a caminar. Els anys 1996 i 1997 la idea ja hi era però no va ser fins un any després que la Colla va fer la seva primera actuació. I des d'aquell moment fins a l'actualitat. Ara deu fer tres o quatre anys que estic dins la junta.

I com va ser que es va interessar per aquest món del foc?

La Colla va néixer del grup de gegants de Maó. Jo era un jovenet i era geganter. Quan van dir que es creava la Colla m'hi vaig interessar.

I per què es decideix implantar una Colla de Diables?

Va ser arrel del contagi dels catalans. Per a les festes de la Mare de Déu de Gràcia de Maó van venir els diables de l'Arboç i van oferir un correfocs . Va agradar a la gent, d'aquí que els més grans de la colla de gegants decidissin posar en marxa una colla a Maó. Així es va encendre el foc a Maó.

Quines actuacions són les que habitualment ofereixen?

Solíem oferir un espectacle per a les festes de Sant Joan a Maó i per a les festes de la Mare de Déu de Gràcia. Però enguany ha estat una excepció perquè no hi hem participat. La idea que tenim és poder oferir el nostre espectacle del foc per a les festes de Sant Joan de Ciutadella la nit dels foguerons i també ho volem intentar per a la celebració de Sant Antoni a Maó.

Avui dissabte oferiu un espectacle a l'Associació de Veïns Molí des Pla.

Sí. Serà a la plaça del Molí des Pla a partir de les 23.30 hores.

Què oferireu al públic assistent?

Per motius pressupostaris i per l'espai al què ens hem d'adequar no serà un espectacle completament pirotècnic. Sinó que narrarem una història ajudats pels tambors de la Colla i que serà ornamentada amb efectes pirotècnics. Hi haurà efectes pirotècnics de foc fred, bufadors de foc i efectes de fum. A més, oferirem algunes sorpreses que no podem desvetllar. Tampoc no portarem la roba oficial sinó que sortirem caracteritzats, enfangats d'argila.

Quants hi participareu?

Al Molí des Pla serem una quinzena. Però habitualment la Colla està formada per 24 o 25 membres entre diables i tambors. Jo surt de diable.

Teniu alguna actuació més prevista per enguany?

La gran sortida de la Colla serà a les festes de Cala en Porter. Serà la grossa d'enguany. Oferirem la cloenda, el castell de focs d'artifici del nucli.