Expectació. El pati de Ca na Xini, a s’Hort de Sant Patrici, s’omplí de ferreriencs i ferrerienques per conèixer les novetats de l’agenda festiva d’enguany - cris

TW
0

La presentació del programa de festes va ser ahir la traca d'inici de la celebració de Sant Bartomeu a Ferreries. De fet, l'agenda festiva comença ja avui amb el campionat social de Tie-break i amb la xerrada sobre canvi climàtic d'Agustí Jansà, a les 21 hores, al Pla de l'Església. Molts ferreriencs i ferrerienques i els regidors, encapçalats pel batle, Manuel Monerris, es reuniren un any més amb expectació al pati de Ca na Xini, a s'Hort de Sant Patrici, per conèixer les novetats i sorpreses de l'agenda festiva d'enguany. També hi havia els representants de la Junta de Caixers, tot i que el caixer batle, Josep Carreres, excusà l'assistència per trobar-se de viatge.

Les festes de Sant Bartomeu enguany seran especials: la qualcada batrà un rècord històric de participació amb 78 cavalls i 104 caixers i cavallers. Les ganes de festa eren palpables ahir a la presentació del programa de festes, que l'Ajuntament repartirà avui, de franc, a totes les cases del poble. El programa està il·lustrat amb una fotografia festiva a la portada de Carmen Coll Cendán, primer premi del Concurs de Fotografia, mentre que la contraportada la il·lustra un dibuix de Joan Mir Arguimbau, primer premi del Concurs de Dibuix.

A partir d'avui Ferreries viurà una intensa agenda festiva amb actes esportius, culturals, socials i relacionats amb la festa, dirigits a tots els públics. Per fer possible un programa de festes tan intens i heterogeni, totes les associacions i col·lectius del poble s'han bolcat en l'organització d'actes, una fita que esdevé exemple d'implicació ciutadana. En total, les 35 entitats existents a Ferreries participaran d'una manera o altra per dinamitzar el poble abans de les festes.

Segons el batle, Manuel Monerris, les novetats d'enguany són el correfoc que recorrerà el poble el dia 18 a la nit i l'acte organitzat per a donar a conèixer els costums de les festes. Així, la Junta de Caixers, amb la col·laboració de l'Ajuntament, ha organitzat pel dia 16 una xerrada didàctica per a divulgar els protocols de les festes de Sant Bartomeu i les tradicions de la festa. Tant el batle (PP), com els portaveus polítics Joana Rotger (Entesa), Miquel Carreras (UMe) i Basili Martí (PSOE) aprofitaren l'acte per a desitjar a tots les millors festes de Sant Bartomeu.