TW
0

El grup s'Albaida ha decidit retirar-se del escenaris. La formació ha pres la decisió després de 14 anys de trajectòria ininterrompuda, cinc discos enregistrats més una primera maqueta, diferents premis i reconeixements d'àmbit local i internacional, i més de tres-cents concerts arreu de la geografia illenca, catalana, espanyola, europea i fins i tot mexicana.

És per açò que el grup anuncia que realitzarà un concert de comiat, que tindrà lloc el proper dia 13, al Pla de sa Creu de Sant Lluís, a les 21.30 hores. L'actuació s'emmarca dins el Festival Vetllades d'Estiu que organitza l'Ajuntament, que el grup s'Albaida clourà amb el seu darrer concert, en què la formació repassarà el més destacat del seu repertori.

Darrera el comiat hi ha una sèrie de raons que el grup s'Albaida apunta. Segons expliquen, la desaparició de nombrosos festivals de música, la situació econòmica de crisi, la dificultat cada vegada més manifesta de sortir de l'Illa, tant pel que fa als preus com al moviment dels instruments (que en el cas de s'Albaida és un afegit, atenent que l'especificitat instrumentística és una de les seves característiques), "fan que la música que practicam, realitzada per set músics, sigui avui per avui de difícil sortida". La decisió dels músics que integren el grup "no ha estat exempta de dubtes i de dolor", tot i que han optat per fer una passa cap a altres projectes musicals. "És complicat deixar 14 anys enrere d'història, quan hi has deixat tantes energies i il·lusions, sense que no se t'hi quedi un nus a la gola", afirmen els components del grup. "Tot i això, no descartam que la història es pugui reemprendre amb unes altres circumstàncies o punts de partida diferents", asseguren. El concert de comiat promet amb una actuació que serà emotiva, com agraïment a tothom qui al llarg de tants anys ha seguit el grup, referent de la música mediterrània feta des de Menorca.