Presentació. La batllessa, Misericòrdia Sugrañes, i els regidors van donar a conèixer ahir el programa en un ambient distès i fresc - Gemma Andreu

TW
0

Programes que sobresurten de les bústies, cavalls de llenya ornamentant comerços, firaries començant a muntar, alguna pomada sobre les taules dels bars i algun que altre paper passat davall la porta de casa recordant que dissabte es celebra el sopar de carrer. Són proves més que evidents que les festes es comencen a ensumar de ben a prop.

Alaior viu ja aquests dies un ambient festiu propi de la primera quinzena d'agost per la proximitat de la celebració de Sant Llorenç. I és que un ampli ventall d'actes refrescants omplen aquestes dues setmanes ben caloroses.

La batllessa, Misericòrdia Sugrañes, acompanyada per alguns regidors del partit, i amb l'absència de l'oposició, va presentar ahir el programa de festes i que el poble ja va poder començar a fullejar.

La qualcada de Sant Llorenç d'enguany comptarà amb 58 cavalls dissabte i amb 61 diumenge, suposant una lleugera baixada, de quatre cavalls, respecte l'any passat. El caixer batlle, Joan Sintes, indicà ahir dues de les novetats implantades enguany respecte els protocols. Així, per una banda, es recupera l'antic recorregut dels caixers durant el jaleo que es farà pel carrer Coll des Palmer, Sant Diego Vell, es Carreró, costa de l'Església i carrer Menor. Per altra banda, el punt de trobada dels cavallers, que fins ara havia estat a la Plaça des Ramal, enguany aquest encontre es repartirà en quatre zones que seran la Plaça Nova, davant el Centre de Cultura Sant Diego, Reverend Pare Huguet i Carrer des Ramal, per tal de descongestionar l'únic punt habilitat fins el moment i possibilitar a més el trànsit de nens que vulguin apropar-se a la zona de jocs infantils de la plaça des Ramal.

Respecte els jaleos, dissabte serà l'agrupació de Músics de Menorca l'encarregada d'animar la Plaça, mentre que diumenge les notes del jaleo i de les canyes verdes seran sonades per la Banda des Migjorn Gran. Aquest grup musical també s'encarregarà d'amenitzar la pujada cap a l'ermita de Sant Pere Nou, el dissabte de les festes, on s'hi celebraran les tradicionals completes.

La batllessa va destacar ahir que després d'un any d'esforços i de sacrificis, que a moltes famílies està imposant la crisi econòmica, ara toca un període d'esbarjo i diversió. A més, indicà que l'Ajuntament ha fet un desplegament de mitjans i d'esforç, amb menys recursos de personal del que solia ser habitual.

Una de les gran apostes d'aquest període festiu és l'àmplia activitat esportiva amb més de vint entitats que celebren els seus respectius tornejos i amb una participació que gira en torn a les 1.400 persones en diferents modalitats.

Cal recordar que el pregó de divendres dia 10 anirà a càrrec de l'actriu Rita Barber i que l'homenatge del dilluns de festes serà per a Antoni Pons Pons, en reconeixement a la seva tasca empresarial, social i esportiva.

El treball que acompanya el programa versa enguany sobre "Quan el poble d'Alaior es feien cotxes", un document elaborat per Fernando César Pons Miquel.