Presentació. Tòfol Mascaró, les autores i representants dels patrocinadors, ahir a la seu del GOB - Gemma Andreu

TW
0

La col·lecció "Animalons de Menorca", que edita el GOB, s'ha vist ampliada amb la publicació del llibre "Na Mordala, un cranc", un conte que ha escrit Montse Bau i que està il·lustrat per Alba Bosch. La seva edició ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundación Biodiversitat, Consell insular, els ajuntaments de Maó i de Ciutadella, Colonya Caixa Pollença i Triangle Postals.

"Na Mordala, un cranc" és, segons va explicar ahir Tòfol Mascaró, el quart llibre de la col·lecció "Animalons de Menorca", que ja compta amb les històries d'en Punxes, na Tris Tras i en Fosquet. El nou volum ha representat més de tres anys de feina, tot i que -segons Mascaró- el llibre ha estat encallat un bon temps per mor de la falta de suficients patrocinadors per afrontar el cost de l'edició, que ha estat de 15.000 euros. S'han fet 1.000 exemplars en català i altres 500 en castellà.

Quant els patrocinadors, el regidor de l'Ajuntament de Maó, Mateo Ainsa, va destacar la implicació municipal en aquest projecte que, de forma amena, incideix en l'educació ambiental adreçada als fillets i que també pot servir per als adults. Imma Planas, de Triangle Postals, va subratllar l'aposta de l'editorial de Sant Lluís amb el treball de sensibilització mediambiental que duu a terme el GOB. A més, les feines de maquetació del conte s'han complementat amb una aportació econòmica per tal d'ajudar en el seu finançament. Per la seva part, Tino Maria, director de l'oficina de Colonya Caixa Pollença a Maó, va assenyalar que el conte de na Mordala era el segon de la col·lecció que s'havia subvencionat amb fons procedents de l'estalvi ètic. Maria també va destacar la doble vessant del llibre de mostrar el món marí i d'incentivar la lectura als més petits.
L'autora del conte, Montse Bau, del Servei d'Educació Ambiental del GOB, va subratllar que segueix la mateixa estructura dels anteriors de la col·lecció, amb la particularitat de aprofitar les columnes laterals de la pàgina per ampliar alguns dels conceptes o paraules més significatives que surten en el text. Bau va assenyalar que l'objectiu de "Na Mordala, un cranc" és el d'apropar als fillets el coneixement de la mar, a partir del cranc de vorera, concretament de la incidència de l'activitat humana en els animals marins i les praderes de posidònia.

Per la seva part, la il·lustradora Alba Bosch va destacar que els contes permeten als fillets conèixer els animals marins de forma clara, visual i agradable. També va afirmar que aquests contes es poden trobar a les biblioteques de Catalunya .

Son Bou

El GOB ha organitzat per avui, de 10 a 13, la realització d'un gran cranc d'arena a la platja de Son Bou, coincidint amb la sortida al carrer del quart número de la col·lecció "Animalons de Menorca".