TW
0

Autofitxa
Em dic Amadeo Garí, tenc 52 anys i som maonès. Estic casat amb na Rosa i tenc dues filles a més de tres néts. Som empresari, regent les botigues de Comestibles Garí juntament amb els meus germans. A més, faig de carnisser a la botiga de la Plaça Eivissa. M'agrada molt l'aeromodelisme però tenc molt poc temps i no puc satisfer molt sovint aquesta afició.

Comestibles Garí va obrir la passada setmana una nova tenda amb un format un tant diferent. És un Spar Express a Fort de l'Eau. Què és realment?
És una tenda de tracte directe, més propera al client i que pretén oferir una venda molt més ràpida. Per exemple, la carnisseria són productes frescos però que es serveixen envasats per facilitar el servei al client. A més intentem que no hi hagi cues i que la gent no hagi d'esperar. També oferim el servei de trasllat de la compra a casa sense cost afegit, encara que sigui una sola bossa.

Per què aposten per aquest tipus de supermercat?
És una barriada que acull molta gent de pas i hem cercat la manera que més fàcil sigui al client la compra. És una altra forma de treballar.

És la primera que obren en aquest format?
No. La botiga del carrer Vives Llull ja funciona així. En temps de crisi tothom decideix eliminar costos de personal i reduir càrrega econòmica i nosaltres consideram que aquesta no és la solució. Has de cercar la manera d'oferir un servei diferent, especialitzar-te per poder sobreviure. D'aquí que quan va començar la crisis vam obrir la tenda 'express' del carrer Vives Llull i ara, quan la situació econòmica es troba en un dels moments més delicats, també hem apostat per aquesta alternativa. A més d'oferir un servei diferent també creem alguns llocs de feina. És renovar-se per sobreviure, perquè allò que no permetrem és que el negoci mori.

I la situació econòmica de la societat s'acompanya a més de l'apertura de grans superfícies comercials. S'ha notat en el petit comerç?
I tant que s'ha notat. Però per això, com que les grans superfícies ja tenen el seu format i fan prou competència, vam pensar que havíem d'apostar per un servei diferent.

És un negoci totalment familiar, veritat, i amb una llarga trajectòria?
Nosaltres som la tercera generació. Va néixer amb la nostra àvia qui va obrir una botiga al carrer Sant Jaume i que encara existeix. Era una botiga i lleteria ubicada a l'entradeta de casa seva. Va ser l'any 1940, per tant, la trajectòria ja duu a les espatlles 72 anys d'història. Després ho va agafar el nostre pare i ara, nosaltres. La botiga de Fort de l'Eau és la cinquena que obrim i de les 17 persones que treballen en aquestes tendes n'hi deu haver una desena que són de l'entorn familiar.