sort i ventura. L’assaonador Miquel Salord, amb la seva esposa, Kelly de Souza, i el seu fillet; i el caixer pagès de Tramuntana, Pau Bosch Salord, i la seva esposa, Susana Anglada Vargas. - Cris

TW
0

L'entrega de les pells que serviran per a vestir s'Homo des Be es convertí ahir en un acte ple de significat per al caixer pagès de Tramuntana, Pau Bosch Salord, i la seva esposa, Susana Anglada Vargas.

L'assaonador, Miquel Salord Coll, havia preparat tres pells: una per la part del vestit de davant, una altra per la part del darrera i una tercera per a retalls o per a utilitzar com a estora per a què l'anyell descansi.

En Pau de Son Planes seleccionà les pells amb il·lusió. Ara serà la seva esposa, Susana Anglada, amb l'ajuda de les dones de la família, qui confeccionarà el vestit de llana que lluirà s'Homo des Be, Tòfol Bosch Salord, el proper 17 de juny. L'assaonador rebé al caixer pagès i la seva dona, a casa seva, a Cales Piques. Miquel Salord Coll és avui l'únic assaonador en actiu a Menorca. Pren el relleu en l'ofici del seu pare, Miquel Salord Sastre (el recordat Quel Conxa), que morí l'any passat. L'alegria d'enguany per a l'assaonador és la presència del seu fill, de nou mesos i mig, a qui li han posat Miquel com al seu avi. El petit Miquel Salord de Souza ja ha ajudat a son pare amb una pinta a pentinar la llana de les pells del Be. A l'assaonador li faria il·lusió que el seu fill petit aprengués l'ofici que ell heretà de son pare, per perpetuar la tradició artesanal d'assaonar les pells des Be. "Jo li mostraré, ara bé, ell haurà de triar si vol fer-ho o no", diu. Just després de l'entrega de les pells, l'assaonador li donà l'enhorabona al caixer pagès amb una estreta de mans. Ara que les pells ja són a Son Planes, la feina serà tallar-les i cosir-les perquè vénguin a mida per a s'Homo des Be. L'amo d'Albranxella les lluirà amb orgull el Diumenge des Be, descalç, pels carrers de Ciutadella i representarà la felicitat de tot el poble. L'assaonador aprofità per desitjar a tots unes bones festes de Sant Joan. "La meva feina vol ser l'aportació a la festa", diu, mentre agraeix l'ajuda d'en Mohamed.