Floristes. Porten dies treballant de valent per tenir-ho tot a punt avui i sorprendre el públic amb les seves creacions especials per donar un nou significat a uns espais coneguts que així es reinterpreten - Javier

TW
0

El passeig d'aquest cap de setmana a Maó serà el més colorit i perfumat de l'any. La cinquena edició de Maó + Flors pren per dos dies la ciutat sencera transformant-la en un fantàstic jardí en què cada racó és una història que tornar a inventar.

Des de fa un parell de dies les façanes de les edificacions públiques més representatives apareixen ornamentades amb grans flors realitzades amb material reciclat. Des d'ahir, també, les pastisseries i forns que s'apunten a la festa oferien ja els pastissos que han creat especialment per endolcir l'ocasió.

Però el protagonisme sens dubte se l'enduran els onze espais decorats pels floristes que, des de que coneixen l'ubicació que els ha tocat per sorteig, no han fet més que preparar-se per lluir les seves idees materialitzades amb flors i grans dosis d'imaginació.

Els espais decorats són menys que els anys passats però les ganes de fer quelcom especial s'han incrementat notablement. Dos escenaris nous, el de la Farmàcia Mir de s'Arraval en què la Floristeria Ramells muntava ahir la seva particular reivindicació, "els canaris volen lliures... els menorquins estem engabiats".

L'altra indret nou, part de l'interior del Pont de Sant, ha estat assaltat en aquesta ocasió, no per un pirata com Barba Rossa sinó per la Floristeria Girasol. L'any passat s'ocupà per primera vegada la casa modernista de s'Arraval, 18, que enguany decora l'Hortícola Balear i per tercer any consecutiu la Casa Sapiña, del carrer Ferran, es decora ara amb es Ficus.

Bouquets Beni cridava ja ahir l'atenció a la façana de la Residència Geriàtrica on l'amo convida a entrar a tothom en el paisatge rústic que els residents estan encantats de tornar a trepitjar després de tres anys sense haver rebut cap florista que els dediqués la seva passió.

Ikebana posa el punt delicat a la Direcció Insular de l'Estat. Fruites, hortalisses amb Mans Unides decoren el Carreró de ses Monges. Es Bosc endinsa el públic novament en un paisatge irrepetible al Claustre del Carme (entrada plaça Miranda) mentre que es Bonsais convida a celebrar unes magnífiques noces idíl·liques, i alternatives, a Can Victori del Camí des Castell.

Exposicions, mercats artesanals, tren turístic i bicicleta elèctrica, la banda de música i els gegants, balls populars, exhibició de cans ensenyats i moltes altres coses fan de Maó el punt de trobada de la festa major de les flors.