Al nombre 20 del carrer Carnisseria de Ciutadella hi ha una de les tres botigues que la Fundació Vicenç Ferrer té a Espanya. És un local acollidor, on hi fan feina una vintena de voluntaris fixos, que s'organitzen segons la seva disponobilitat.
Tres voluntaris, Marta Pennacchio, Mari Cruz Larraia i Berto Anglada, ens reben per parlar-nos de la botiga i la Fundació. També per explicar-nos la seva experiència. "Fent de voluntària -explica na Marta- no tenc la sensació d'estar fent res extraordinari, però sí una cosa útil. Forma part de la meva rutina setmanal i ho tenc molt integrat". Mari Cruz, per la seva banda, comenta que "crec que el fet de venir a la botiga no ens fa més solidaris que els altres, perquè és un benefici propi i és que els dàlits o intocables de l'Índia em fan un favor a jo, quan em puc sentir útil". Berto conta que fa feina a la banca i que "fent de voluntari puc equilibrar una mica la meva balança".
La botiga contribueix a la difusió de la feina que fa la Fundació i alhora promou la sensibilització entre els ciutadans, mentre dóna una sortida comercial als productes que es fan a Anantapur. I és que tot el que està a la venda està fet a mà amb dissenys exclusius i únics. Menys la part d'alimentació, que com la resta de productes respon als paràmetres de comerç just, pràcticament tot el que es ven ve dels tallers d'Anantapur, on hi treballen dones discapacitades. Vol dir que al darrere de cada anelleta i de cada vestit, hi ha persones que poden viure amb dignitat. Amb la feina que fan poden tenir accés a educació, a sanitat, a una sèrie de drets tan bàsics com viure dia a dia. Explicava Mari Cruz Larraia que "si mires els productes que hi ha a altres botigues i cerques el que hi ha darrere, te pots trobar històries personals d'explotació, de no dignitat, d'enriquiment a costa dels altres... Mentre que tots els productes d'aquesta botiga tenen una qualitat excel·lent,vénen d'agricultura ecològica i contribueixen a un món més just".
Qualsevol persona pot ser voluntària de la Fundació Vicenç Ferrer, contribuint des de Menorca al programa de desenvolupament integral a Anantapur. També, col·laborar econòmicament en algun dels projectes que es tenen en marxa i està clar, comprar els petits tresors de justícia que omplen de color i de vida prestatgeries i penjadors.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.