Teatre. A les 18 hores nova representació d’"El malalt imaginari", una obra de Molière concebuda per als més joves - Gemma Andreu

TW
0

"No m'esperava tenir tanta gent a la consulta", va dir el doctor Argan, i segurament els 250 joves dels col·legis Sant Josep i La Salle igualment no s'esperaven passar-s'ho tan bé ahir al Teatre Principal. "El malalt imaginari", de Molière, interpretat per Festuc Teatre, els enganxà des del primer moment fins el darrer, en què els tres actors es van prestar a un divertit col·loqui.

Els alumnes dels dos col·legis van voler saber més de la professió d'actors i actrius de teatre. Pere Pàmpols, que havia interpretat el seu paper amb gran dosis de comicitat, els animà a fer el que es sentin per dins sigui el que sigui, "aneu seguint el caminet del que us agrada perquè tard o d'hora acaba funcionant" i ho deia ell que havia realitzat altres estudis però que el teatre sempre l'esperava allà a la vora fins que s'hi va ficar de ple i no se n'ha mogut.

Amb un sol actor sobre l'escenari faltaven els altres dos, que no sumaven els 24 que normalment actuen en la representació d'"El malalt imaginari". I tanta sort, perquè la presentadora i el tècnic que el doctor arreplega i força a actuar van fer-ho molt bé i quan ho van haver de menester van fer pujar tres participants del públic que, una mica rígids, també ho van fer molt bé. Teatre dins el teatre, interacció amb el públic, músiques actuals, gestos recurrents, frases referents a la publicitat i tants altres recursos provocaren rialles, aplaudiments espontanis i sobretot un despertar en la majoria del sentiment de l'amor pel teatre i pels actors que, tant si tenen parella com si no, no donen el seu nombre de mòbil, com a molt el "mail" de la companyia que contestaran amablement.

En el torn de preguntes no se van estar de res. "Però, i no us fa vergonya?" "No, és que som uns pocavergonyes..." I per demostrar com es fa front al pas que suposa pujar sobre l'escenari per lliurar-se a la interpretació va sortir un jove estudiant d'entre el públic. No el van deixar mirar cap a platea fins que el tècnic no havia apagat els llums i quan els va encendre i va mirar un riure nerviós s'apoderà d'ell. Es mostrà a partir de llavors encantat de la vida. Al costat tenia a David, Marta i Toni que havien intervingut quan se'ls requerí i que també van donar mostres d'haver gaudit de l'experiència única i segurament irrepetible.

"I què feu quan us equivocau?" Aquí respon el doctor. "Hi ha recursos, els companys sempre et poden ajudar amb la següent frase, pots fer un gest o un comentari que t'ajudi a desenganxar-te i seguir. Forma part del joc i tenim clar que ens equivoquem perquè hi som, si no no ens equivocaríem, clar".

El IV Festival de Teatre per a Fiets i Fietes, organitzat per la Xarxa de Teatre Infantil i Juvenil de Balears, celebra avui el seu dia amb el públic en general. A les 10 hores Batucada itinerant Esclat (Ciutadella) farà un recorregut des del carrer de ses Moreres fins la Sínia Costablella on actuarà Sidecar amb "Pessic de Circ" fent acrobàcies. A les 12 hores, representació d'"El soldadet de plom" per als més petits i a les 18 hores cap jove s'hauria de perdre "El malalt imaginari".