Espectacle. Serà aquest vespre, a partir de les 21.30 hores a la pista del Recinte Firal - arxiu

TW
0

Es Mercadal torna a ser, durant aquest cap de setmana, punt de trobada per als amants del cavall i, més concretament, el de raça menorquina. Un any més, el Recinte Firal mercadalenc acull una Fira del Cavall que arriba ja a la setzena edició, i que té entre els seus punts forts el XXII Concurs Morfològic de Cavalls de Raça Menorquina. Un esdeveniment que, des dels seus inicis, ha contribuït en la millora de l'espècie.
La situació econòmica que ho impregna tot també afecta el món eqüestre, com queda demostrat amb el descens en el nombre de cavalls que participaran en aquesta fira. Així ho explica el vicepresident de l'Associació de Criadors i Propietaris de Cavalls de Raça Menorquina, Frans Mercadal, que xifra en 84 els exemplars que prendran part en el certamen morfològic, "una trentena menys" que en l'edició anterior. "Hi ha menys participants perquè preparar un cavall per al concurs implica una despesa, i no tothom ho pot fer".

Esforç afegit
Tot i així, i tenint en compte que aquesta és una cita per la qual passen cada any unes 15.000 persones, l'associació ha treballat perquè la gent no ho noti. "Hem intentat fer més activitats complementàries, i mantenir l'espectacle perquè sigui igual o millor que anys anteriors". Tot, per tal de presentar una proposta digna.

Entre les novetats es poden trobar activitats com les de passejades en poni per als més petits de la casa, o una xerrada sobre teràpies alternatives aplicades al cavall, com poden ser el reiki o l'acupuntura. A aquestes activitats s'hi afegeixen altres com la demostració de ferratge, o l'espectacle eqüestre que cada any aplega centenars d'espectadors al voltant de les pistes instal·lades als antics quarters militars des Mercadal.