encant. Participa a Maó + Flors amb l’exposició "Serendipity" - Javier

TW
0

Cinc anys després Maó + Flors és una cita d'ensomni per la ciutat de Maó que rep per a l'ocasió la visita de qui es vol deixar endur per les sensacions que provoquen les històries que expliquen els floristes en espais que transformen per provocar vivències plenes de sensacions.

Onze seran, menys que els altres anys, els espais que es convertiran en el punt de referència en un recorregut que conté alguns espais nous com ara l'interior del Pont de Sant Roc, que decorarà la Floristeria Girasol, o la Farmàcia Mir on s'instal·larà Lluís Real qui manifesta que aquest any volarà ben alt. Des de fa un parell de setmanes tots estudien els indrets i desenvolupen la idea a la que donaran forma amb flors, sobretot, però també amb la imaginació i l'esforç que han demostrat en les anteriors edicions.

La Floristeria Es Bonsais vestirà de cerimònia Can Victori; Bouquets Beni s'ha de recrear en la Residència Geriàtrica on també s'hi trobarà una exposició de Santiago Pons sobre "Miniatures de l'avi"; la Casa Sapiña, situada al carrer Sant Ferran, estarà en mans des Ficus; la Delegació des Govern toca de nou a Ikebana; l'Hortícola Balear decorarà Contemporània; mentre que es Bosc, haurà d'enlluernar l'entrada des de la plaça Miranda del Claustre del Carme. Mans Unides tornarà a sortir al carrer per prendre com ho va fer l'any passat el Carreró de Ses Monges i els Bonsais Tramuntana exposaran a la sala d'actes de l'Ajuntament de Maó.

Serà el cap de setmana del 19 i 20, de 10 a 14 hores i de 18 a 21 hores. La regidora de Cultura, Turisme i Festes, Elisa Mus Gil, explica que es dóna continuïtat a la cita a pesar d'haver reduït el pressupost de 26.000 a 9.000 euros.

Es contarà amb el tren turístic que farà el recorregut dels espais decorats i es publicaran un mínim de fulletons informatius perquè la gent sàpiga on dirigir-se. El servei de guarda que oferien els escoltes es veu reduït estrictament a les hores que els floristes ho sol·licitin i des de l'Ajuntament també s'ha animat a tots els comerços perquè engalanin els seus mostradors amb motius florals.

Es treballen altres idees que encara no estan concretades ni confirmades com ara la decoració de façanes d'edificis públics com ara la de l'Ajuntament, el Principal de Guàrdia, el Pont de Sant Roc, el Teatre Principal, la Residència Geriàtrica, entre altres, que tenen com opció il·luminar-se a la nit amb distintes projeccions.

També s'està treballant la participació d'un mercat que ompli els carrers amb productes diversos que siguin un atractiu més i omplin els carrers d'ambient.

Per altra banda fins dia 5 es van poder presentar les fotografies que participen al concurs de Maó + Flors amb imatges preses de l'any passat. Hi haurà cinc finalistes i les fotografies es podran veure en una exposició.