teatre. "El malalt imaginari" es representarà divendres per als escolars i dissabte per al públic general - festuc teatre

TW
0

El IV Festival de Teatre per a Fiets i Fietes presenta un cartell de luxe amb dues obres, "El malalt imaginari" i "El soldadet de plom" a càrrec de la companyia catalana Festuc Teatre que estarà divendres i dissabte a Maó.

El festival, que s'ha vist notablement reduït per les retallades en el pressupost com van anunciar ahir la gerent del Teatre, Virginia Victory, i la regidora de Cultura, Elisa Mus, ha volgut apostar per dues opcions segures que no defraudaran perquè "som conscients que els infants són el futur i apostam per ells" com puntualitzà Mus.

Divendres la sessió serà matinal perquè 300 alumnes d'entre 8 i 16 anys puguin instruir-se amb la representació d' "El malalt imaginari". A la consulta del prestigiós doctor Argan s'ha acumulat un nombrós grup de gent. En veure'ls poc convençuts de la seva professionalitat, decideix explicar la història de com va arribar a ser metge. Uns actors improvisats representen un seguit de personatges caricaturescs amb diàlegs delirants plens de sarcasmes i ironies al voltant de la medicina.

"Aquest tractament està indicat a pacients amb apatia general i avorriment congènit", assegura la companyia que afegeix "es recomana combinar el tractament amb bossa d'aigua calenta, medicaments a l'atzar, passejades per la circulació, analítiques d'orina i atencions constants. Està contraindicat a pacients amb aprensió mèdica i a al·lèrgics a l'humor sarcàstic francès", tot un clàssic de Molière adaptat per Begoña Ferrer i dirigit per Eduard Muntada. 50 minuts de teatre clàssic imprescindible.

Dissabte la festa infantil és al Teatre i també al carrer. La Batucada itinerant de l'Esclat (de Ciutadella), farà un recorregut fins la Sínia Costabella on oferiran un "pessic de Circ" amb acrobàcies per després tornar fent molta renou fins el Principal on es representarà per al públic més menut "El soldadet de plom", un conte de Hans Christian Andersen.

Dos actors i un músic expliquen aquest popular conte, un espectacle on el teatre, la manipulació d'objectes reciclats i la música en directe fan viure el conte amb gran emoció. Festuc Teatre treballa en aquest cas amb titelles manipulades pels mateixos actors per tal de facilitar la lectura visual de la història. La direcció d' "El soldadet de plom" també va a càrrec d'Eduard Muntada mentre que l'adaptació és de Pere Pampols i el mateix Muntada. Serà a les 12 hores i per la tarda, a les 18 hores, nova representació d' "El malalt imaginari" per tots els qui no hi hagin assistit amb el col·legi o vulguin repetir acompanyats pels seus pares.