TW
0

Música i vers de la mà com a font d'inspiració. L'ajuntament de Sarrià de Ter, a Girona, ha reconegut l'obra poètica de Fernando Cano Riudavets (Maó, 1979) amb el premi literari Sant Jordi. El jurat de la 32a edició s'ha decidit pel treball "Melodies", un lliurament que va fer públic el passat dia 28 en el transcurs d'un acte amb Josep Maria Sansalvador, com a mestre de cerimònies, i que comptà amb la presència de l'alcalde del municipi, Roger Torrent.

La convocatòria organitzada per l'àrea de Cultura ha destacat la qualitat d'una creació composada per tres poemes dedicats al soul, el jazz i el blues: "Posta de soul", "Jazz de matinada" i "Blues a l'alba".

"Tenia molt de material escrit i vaig decidir refer-lo per tal d'adaptar-me a les bases del certamen", explica Fernando Cano a qui aquesta menció ha fet especial il·lusió per tractar-se del primer cop que guanya un guardó literari. Col·laborador habitual del suplement d'aquest rotatiu "Culturàlia", l'autor ha estat finalista durant quatre anys del Premi de Narració Curta.

"Melodies" conjuga el món musical, en el que Cano hi treballa com a professor, amb el vers. "El fil comú dels tres poemes gira al voltant de quan algú escolta el mar i està a l'espera de que arribi quelcom", comenta. El silenci, el desig o la foscor són part d'aquest ball de paraules amb què construeix el paisatge de tres moments del dia, des de la posta de sol fins a trenc d'alba.

"La poesia m'inspira com a joc, el joc de poder explicar les coses de manera subtil, creant un llenguatge propi amb el que expressar els sentiments", senyala. Aquest reconeixement anima al menorquí a continuar experimentant el vers. Ho fa, com diu, de manera "suau i delicada".

Joan Maragall, Miquel Martí i Pol, Gustavo Adolfo Bécquer i Antonio Machado es troben entre els seus poetes fetitxes.

"Melodies" formarà part de l'edició "Al Peu de la Lletra".