Glosat. Cada diumenge es pot veure al local es Cau - Gemma Andreu

TW
0

Si hi ha un bar que destil·la menorquinisme pels quatre costats, aquest és es Cau, des Castell. La guitarra i les cançons més menorquines són part indispensable del funcionament d'un local que fa dos mesos ha canviat de mans, però que no ha perdut aquest esperit menorquí característic, sinó que fins i tot l'ha ampliat. Joan Carles i Annabel Villalonga són els responsables, des de finals de febrer, de mantenir viu aquest esperit únic que es respira al bar, i des de la joventut però amb tot l'amor cap a les tradicions insulars, han decidit incrementar els atractius d'un bar que és més que açò.

D'aquesta manera, des de finals de febrer, tots els diumenges es pot sentir glosar as Cau.

Tres glosadors i un sonador s'encarreguen de reviure, a partir de les vuit del vespre, aquesta tradició que un dia va estar en perill però que va reviscolar i ha esdevingut una senya inqüestionable d'identitat menorquina. A través de l'agrupació Soca de Mots, els protagonistes de la vetllada van variant cada setmana, i el glosat discorre pels camins més impensats, fruit d'una improvisació sense la qual aquest art perdria gran part del seu atractiu.

Durant els dos mesos que aquesta iniciativa du funcionant, l'acollida del públic ha anat millorant i creixent. En aquest cas, l'infal·lible boca-orella, juntament amb alguns cartells i amb la promoció fent servir les noves tecnologies han contribuït a consolidar l'activitat.

A més, els germans Villalonga tenen en ment altres projectes per al local, com introduir obres de teatre en petit format o sessions de monòlegs. "La idea és poder servir de plataforma per a arts escèniques", explica Joan Carles Villalonga. De moment, aquestes idees són només projectes que encara han d'agafar cos, però que neixen amb la força de la voluntat de qui els impulsa.

Més enllà d'aquestes noves idees per un local carismàtic, els germans Villalonga tenen molt clar que l'encant des Cau és la capacitat de que, cada dia, algú de manera generalment espontània es posi a cantar alguna cançó de les de tota la vida, d'aquelles que cantaven els nostres avis. "Aquí és possible una cosa tant menorquina com que algú agafi una guitarra i es posi a cantar, i no precisament ho fa com un espectacle, sinó que es viu com una festa", comenta Joan Carles Villalonga.

De moment, el local obre de dijous a diumenges, però amb el començament de la temporada turística, el local té previst obrir cada dia de la setmana per mantenir aquesta essència menorquina.