TW
0

Una manera molt diferent de viure la poesia, de llegir els versos i d'escoltar-los en boca del seu autor. L'artista menorquí Tòfol Pons "Quitolomalo" i l'escriptor mallorquí Jaume C. Pons Alorda impulsen el primer llibre de poesia il·lustrada per a iPad. Sota el títol "Unlimited Sobrassada" han creat l'edició interactiva d'una publicació que es pot descarregar a l'App Store d'Apple.

Rere la seva sortida en paper al mercat literari, a través de l'editorial Atem Books el passat mes d'agost, el projecte va anar creixent fins adquirir la forma d'obra virtual. La feina conjunta d'Atem Books amb Ubicuo Studio, una empresa dedicada a la divulgació de llibres d'artistes per a iPad, dóna com a resultat la projecció en Xarxa del que és el primer llibre de poesia amb il·lustracions a nivell mundial.

Presentació a Barcelona
"Unlimited Sobrassada" es presenta aquest divendres a l'espai multidisciplinar Miscelania de Barcelona. La seva peculiaritat de roman en la conjugació interactiva entre lletres i documents visuals. L'obra en català compta amb traduccions al castellà, l'anglès, el francès i l'italià. Conté els recitals d'un recorregut per la Ciutat Comtal protagonitzat pel propi Jaume C. Pons. Un modus singular i viu de difondre la producció del poeta. "Jo mateix em vaig encarregar de seleccionar els versos", explica Tòfol Pons que comparteix aquesta feina amb el seu cosí. Un hi posa la paraula i l'altre el característic traç, prou conegut dins l'àmbit artístic.

A més, Quitolomalo aporta la filmació de dues obres elaborades en directe: una acció a l'Skate Park de Ciutadella i la mostra del procés d'un dibuix al seu taller. La música és de Snowman Lost His Head, i en el vídeo ha col·laborat Macià Florit. El llibre ja està disponible a l'App Store d'Apple.