Küppers. Reflexionarà a Menorca sobre la importància d’una bona actitud personal davant la crisi - V.K.

TW
0

"Penso que la vida és fantàstica. Les meves dues paraules preferides són passió i entusiasme". Així es presenta a si mateix Victor Küppers, el ponent inaugural que avui enceta el curs acadèmic 2012 de la UIMIR, al Recinte Firal de Maó. Articulista, professor a l'IESE, la UB, la Universitat Pompeu Fabra o la UIC, formador en l'àrea comercial i d'habilitats directives, Küppers és llicenciat en ADE amb estudis a la University of Michigan i la Universidad de Navarra. Des de l'any 2004 té la seva pròpia empresa de formació.

Arriba a Menorca amb "l'entusiasme" dins la maleta com a fil conductor de la seva conferència, amb un missatge d'optimisme que tanmateix no desferra els peus de la realitat. "En l'actualitat a més de la crisi econòmica estem vivint una crisi d'angoixa, de neguit. I el pitjor de tot és que la realitat és negativa i confirma el desànim. Llegim als mitjans de comunicació que la borsa espanyola cau en picat, que la prima de risc es dispara, que més que un túnel amb una llum al final això és un pou sense sortida, que el món s'acaba dia 21 de desembre... i aquest desànim inevitablement es contagia. Les persones som com a bombetes, transmetem qui som i com som al nostre voltant. No ens en sortirem sense ànim, perquè si perdem l'ànim ho perdem tot".

Victor Küppers assenyala que en el món de l'empresa, com en la vida, l'actitud és fonamental. Podem tenir coneixements, habilitats i experiència, però serà la nostra manera de ser la que propiciarà el nostre èxit o fracàs. Podríem canviar el nom de la conferència per "com mantenir l'ànim amb la que està caient", diu Küppers. És per açò que avui ens parlarà de tres qüestions bàsiques per no perdre les ganes de seguir endavant. La primera, la importància de tenir una vida personal satisfactòria. La segona, éssers conscients de les coses que depenen de nosaltres i de les que no, per esforçar-nos en aquelles que estan al nostre abast. La tercera, la importància d'alimentar l'alegria valorant tots els aspectes positius per damunt dels negatius. "No dic res nou", afirma, tanmateix, sovint és necessari que hom ens recordi aquestes coses tan importants.
Avui, a la conferència inaugural de la UIMIR es preveu l'assistència d'un centenar de persones vinculades sobretot al món empresarial menorquí.