Acte. Maria Àngels Sastre (secretària), M. Josep Rebassa (presidenta del Cercle) i Joan Mercadal (autor de la web) - Gemma Andreu

TW
0

A partir dels deu euros d'aportació, qualsevol persona o entitat podrà figurar com a mecenes del Premi Born. El Cercle Artístic ha engegat una campanya de micromecenatge per garantir la supervivència del seu emblemàtic guardó i el de major prestigi teatral a l'Estat. La clau del projecte es la pàgina web www.crecenelpremiborn.com, que canalitzarà les aportacions altruistes de tots els simpatitzants del certamen.

Joan Mercadal, soci del Cercle Artístic i membre del Fotoclub, és l'autor del portal, a través del qual els interessats podran trobar informació sobre el micromecenatge i fer efectives les aportacions econòmiques amb el pagament a través de targeta. Tots aquells que contribueixin amb la seva ajuda econòmica tindran contraprestacions. Així, qui aporti deu euros, apareixerà en els crèdits del premi com a mecenes; qui aporti trenta euros a més tindrà una entrada gratuïta a la gala de lliurament; i qui ingressi setanta euros disposarà a més d'un exemplar d'"El Principi d'Arquímedes", obra guanyadora del 2011, amb dedicatòria de l'autor. Amb aportacions de 250 euros, els beneficiaris comptaran a més amb una invitació a l'hotel Tres Sants de Ciutadella; i amb quantitats superiors als 400 euros, els mecenes tindran la contraprestació extra d'un dibuix original de Francesc Florit Nin. Segons el Cercle Artístic, les empreses que col·laborin podran beneficiar-se de descomptes fiscals. La presidenta, Maria Josep Rebassa, afirma que la fita que s'ha marcat l'entitat és aconseguir amb el micromecenatge el màxim suport econòmic possible per fer realitat l'edició del Premi Born 2012. L'entitat calcula que necessita 35.000 euros per a l'edició d'enguany. D'aquests, té garantits 12.000 euros, aportats al 50 per cent per l'Ajuntament de Ciutadella i la Fundació Rubió i Tudurí. Per tant, resten per fermar 23.000 euros amb altres institucions i entitats. El Cercle confia en que el suport social a través del micromecenatge sigui una important contribució. A la vegada, s'ha iniciat el procés de revisió de les bases del certamen. Per a enguany, el Cercle vol que a la gala de lliurament, que es tornarà a celebrar al Teatre Salesià, es pugui estrenar "El Principi d'Arquímedes", de Josep M. Miró (Premi Born 2011). Maria Àngels Sastre, secretària del Premi Born, confirmà ahir que la dramaturga Magda Pueyo, repetirà en la composició del jurat.