TW
0

autofitxa
Som n'Àngela Vallés, vaig néixer a Maó fa 32 anys, som besnéta, néta i filla de sucrers. Tenc una filla i la segona que ve en camí. Som historiadora de l'Art, màster en gestió cultural i postgrau en direcció i disseny d'institucions i projectes culturals. M'agraden les manualitats, viatjar i invertir el temps en una terrasseta solejada davant la mar.

Els dissabtes d'aquest mes realitzen visites al Museu Hernández Sanz - Hernández Mora. Què en destacaria?
Cada cap de setmana d'aquest mes farem visites guiades, el passat van ser les primeres i van ser un èxit. Avui realitzam les segones. Són visites curtes, de poc menys d'una hora, amb grups petits i que es fan molt entretingudes per la varietat de les explicacions i objectes exposats. Hi ha mobiliari, obra gràfica, arts decoratives, cartografia... Tot relacionat amb Menorca. La gent es queda sorpresa del que hi ha i molts deien que havien de tornar.

Quins són els grans atractius del museu?
El museu es va inaugurar fa vint-i-cinc anys arrel de la donació feta per Joan Hernández Mora a l'Ajuntament de Maó. Els fons del museu, de temàtica menorquina, són heterogenis i de gran valor històric, artístic i documental. El museu recrea l'ambient d'una casa el que el fa més proper i singular.
La varietat de la col·lecció permet al visitant endur-se'n una idea clara de part de la història de Menorca i del que va significar la família Hernández en el camp artístic i intel·lectual de la nostra Illa durant el passat segle. Jo crec que les dimensions del museu i la varietat dels objectes exposats són la clau.

És diu que és el museu desconegut de Menorca. En la seva opinió, perquè és així?
Me sembla que la ubicació del museu, al Claustre del Carme de Maó, és el seu principal "handicap". Comparteix l'edifici amb altre serveis culturals, cosa que fa que la gent no identifiqui el museu amb un espai concret. A més no està a peu de carrer i no es troba fàcilment.

Quan s'ubiqui la col·lecció a Ca n'Oliver, creu que el museu gaudirà de més popularitat?
Per descomptat. Ca n'Oliver es convertirà en referent cultural per tota l'Illa i la col·lecció Hernández Sanz - Hernández Mora, per les seves característiques, s'insereix perfectament tant en el contingut, al projecte de centre cultural, com en el continent, el palau. Només s'haurà de tenir cura, a nivell museogràfic, que no perdi l'encant que té ara, i si açò s'aconsegueix el museu guanyarà visitants i interès.

Recordi quins dies es realitzaran les pròximes visites i com cal inscriure's prèviament.
Seran els dissabtes d'aquest mes, avui inclòs, i per inscriure's cal telefonar al número 971350597 i reservar places, ja que pretenem que els grups siguin reduïts per aprofitar millor la visita.