Aus. Galls, gallines, falcons, cans i perdius conviuen aquests dies al Recinte Firal, on s’hi han previst un bon nombre de mostres i demostracions durant el cap de setmana - Cris

TW
0

L'ona de fred que afecta Menorca va perjudicar la primera jornada de la XXV Fira de sa Perdiu i del IX Concurs Morfològic de la Gallina Menorquina que es celebra aquest cap de setmana al Recinte Firal des Mercadal. Ahir van ser pocs els valents que van plantar cara a les baixes temperatures i que van arribar fins el centre de l'Illa per presenciar les diverses activitats que s'hi van celebrar.

A les instal·lacions del Recinte Firal s'hi han ubicat diferents exposicions, com ara la dedicada a la novena edició del Concurs Morfològic de la Gallina Menorquina, o la destinada a commemorar el 25 aniversari de la Fira de la Perdiu, efemèride que es celebra amb una mostra amb un recull de fotografies, retalls de premsa i també la projecció d'un DVD elaborat per a l'ocasió, que serveix per fer un repàs a la trajectòria d'aquest esdeveniment.

Activitats
Durant el dia d'ahir no eren moltes les activitats previstes. La primera que es va fer va ser l'exhibició de recorreguts de caça (tir al plat), en la que hi van participar una quarantena de tiradors, una quantitat gens menyspreable.

El Concurs Morfològic de la Gallina de Menorca va comptar amb set expositors, amb un total de 26 animals a concurs, 12 galls i 14 gallines. A banda, hi ha també quatre expositors més, en els que s'hi poden veure gallines de races diferents a la menorquina, així com també una selecció de coloms. Tot plegat, una mostra en la que els assistents poden contemplar la bellesa dels galls i les gallines autòctones.

Ja el capvespre, entre les 16 i les 18 hores, es va fer una mostra i una exhibició de falconeria, tot i que va estar molt condicionada per la meteorologia i pel vent que bufava as Mercadal i que dificultava molt el vol de les aus.

Avui
Els organitzadors manifestaren l'esperança de que el segon dia de fira obtingués una millor resposta de públic. Un públic que podrà presenciar el Concurs de Perdius, una demostració de caça de perdiu amb reclam mascle, la XVIII Mostra de Cans de Caça, exhibició de caça de conill amb fura i de caça tradicional de filats a coll, així com una exposició de falcons, i demostracions d'anellament científic i de tir amb arc. També hi haurà una demostració a càrrec del Grup Caní des Mercadal.

La fira finalitzarà a les 13.30 hores amb l'entrega de trofeus als guanyadors de les modalitats de perdius i cans, i es farà un sorteig en benefici de les entitats organitzadores.