tot enllestit. A dalt, les carrosses dels regals, del Pessebre i del Rei Melcior. A l’esquerra, carrossa del carbó. A baix, Nico Sierra Amorós i Toni Roman Salord, guarden la sorpresa per al Rei Baltasar. - Paco Sturla

TW
0

Tot està enllestit per a què els Reis Mags d'Orient tenguin les millors carrosses per a repartir il·lusió i regals avui fosquet a Ciutadella. Nico Sierra Amorós és el coordinador de l'equip de voluntaris de les APIMA que fa possible que ses Majestats puguin recórrer els carrers de la ciutat en vehicles vistosos i màgics, engalanats per a l'ocasió. Fa 17 anys que fa aquesta feina altruista i plena d'il·lusió. La novetat enguany serà la carrossa del Rei Baltasar, espectacular i que sorprendrà. Per al Rei Melcior està preparada la carrossa dedicada al mar i per al Rei Gaspar la dedicada al sol.

Els acompanyaran les carrosses del Pessebre, del Carbó, de l'Estrella, de les Cartes i, com no, la del Patge Reial. La comitiva comptarà amb una desena de comparses, inclosa la dels cavalls de Binisebani, més la de la Banda Municipal de Música, la del grup Esclat i la del Casal Jove. En total, 130 fillets i filletes de Ciutadella acompanyaran els Reis Mags en tan esperada visita. Nico Sierra, coordinador del muntatge i fuster de professió, explica que el grup de voluntaris fa dos mesos que treballa per a preparar la visita de ses Majestats. Per a fer la feina voluntària i altruista, disposen d'una nau al polígon industrial llogada per l'Ajuntament només per aquests dos mesos. "Seria ideal poder disposar d'un local estable, així podríem preparar la feina durant tot l'any, però ens hem d'adaptar a les circumstàncies", afirma.

Tot i la retallada del pressupost, l'equip de voluntaris ha aconseguit un muntatge escènic a l'alçada de l'arribada de tan nobles visitants, amb la sorpresa de la carrossa que lluirà el Rei Baltasar, a qui segur li agradarà molt, tant com als milers de fillets i filletes que l'esperen aquesta nit. En total a Ciutadella es repartiran 800 quilos de caramels i l'Ajuntament hi haurà destinat 15.600 euros, 4.400 menys que l'any passat.