En família. Els pares, Joan i Esperança, amb en Martí (que avui compleix tres anys), en Pere i el petit Bernat - Paco Sturla

TW
0

És un fillet sa, robust i molt polit. Es diu Bernat Capó Guaita i va néixer el dia 2 a les 9.35 hores a Ciutadella, el que el converteix en el primer fillet del cel nascut enguany a la Clínica Menorca Juaneda.

Bernat va néixer un dia després del primer menorquí de l'any, Yasin Oukkal, de pares d'origen argelià residents a l'Illa; i del segon nadó menorquí, Magí Mevis Taberner Moll, de pares de Ciutadella. Ambdós van obrir els ulls a l'Hospital Mateu Orfila. Així Bernat Capó és suma a la llista dels pioners nascuts el 2012, però és el primer en fer-ho a Ciutadella.

La mare, Esperança Guaita Borràs, ingressà a la Clínica Menorca el mateix dia 2 de bon matí, a les 7.30 hores. Tan sols dues hores després obria els ulls al món el petitó, a través d'una operació cesària. El petit pesà 3,710 quilos.

Bernat és el tercer fill del matrimoni format per Joan Capó Casasnovas i Esperança Guaita Borràs, pel que el seu naixement ha estat una alegria per als seus germanets: en Martí, que avui curiosament està d'aniversari i compleix tres anys; i en Pere, de 16 mesos. Amb el naixement del petit Bernat ara la família podrà obtenir el títol de nombrosa. Com anècdota, els progenitors comparteixen lloc de feina: l'IES Maria Àngels Cardona. El pare, Joan Capó Casasnovas, és professor de Cuina als Cicles Formatius de Restauració i Hosteleria, mentre que la mare, Esperança Guaita Borràs, és professora de Grec i Llatí. Una altra curiositat és que el fillet és també un nou nét per a Cristòfol Capó, qui fou regidor de l'Ajuntament de Ciutadella. Si tot va bé i es compleixen les previsions del metge, la mare i el fillet avui obtindran l'alta mèdica i podran abandonar la Clínica Menorca per traslladar-se a casa i descansar en família. Avui tenen moltes coses a celebrar: l'arribada dels Reis Mags, l'aniversari d'en Martí, el fill major, i sobretot, la millor alegria de les festes i el millor regal de l'any: en Bernat. A la família seran tres els fills, tots fillets, i com diu el refranyer popular "tres, ball encès", pel que comporta d'activitat a la casa.

Més naixements

L'onada de felicitat ha continuat a la Clínica Menorca de Ciutadella en els primers dies de l'Any Nou amb el naixement el dia 3 de Miquel Pericas Marquès (fill de Miquel i Sandra) i el naixement ahir, dia 4, de Margarita Moll Bosch (filla de Raül i Joana Maria).